Hírek

„Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy Budafok a Kárpát-medencei magyar borászok meghatározó találkozó helyévé vált!” – Németh Zsolt a Kossuth Rádióban
Az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke a 180 perc szeptember 1-i adásának vendégeként azt hangsúlyozta, a 28. Budafoki Pezsgő- és Borfesztiválnak helyet adó települést, Budafok-Tétényt joggal nevezik egyre többen a főváros Bornegyedének.
2017-09-01

Németh Zsolt szerint Budafok- Tétény egyik kiemelt érdeme, hogy sikerült bevinni a köztudatba, hogy nem csak Magyarországon vannak komoly történelmi borrégiók, hanem a határokon túl is.

A beszélgetés apropója a hétvégi 28. budafoki borfesztivál, illetve a II. Kárpát-medencei Borszerződés tervezett aláírása és a hét éve Budatétényben aláírt első ilyen dokumentum tapasztalatainak összegzése volt. Németh Zsolt hangsúlyozta, a különböző magyar borlovagrendeknek igen fontos szerepe van a magyar borkultúra népszerűsítésében, ezért is tartja rendkívüli megtiszteltetésnek, hogy az idei pezsgő- és borfesztiválon őt is a Budafoki Promontorium Borlovagrend tagjává avatják.  

A beszélgetést a mediaklikk.hu-n hallgathatja meg (a médiatár oldalán a műsor utolsó beszélgetéseként szerepel):

http://www.mediaklikk.hu/2017/08/31/180-perc-veget-ert-a-brexit-targyalasok-harmadik-forduloja/