Ugrás a tartalomra

Napvitorla a Kossuth iskolában

2017. szeptember 13. szerda
A szülők, az önkormányzat, az intézmény és a kerület stratégiai partnere, a Médium-Trans 95 Kft. összefogásával megvalósult a sportudvar időszakos árnyékolása.
Napvitorla a Kossuth iskolában

A Budafoki Kossuth Lajos Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola vezetője, Turgyánné Ignácz Ágnes elmondta, 2016/2017-es tanévben hirdették meg a 2017 tavaszáig tartó gyűjtést a szülők közt, hogy megoldják a sportudvar árnyékolását, mely tavasztól őszig erős napsütést kap a déli órákban. Mivel a testnevelés órák és a napközis foglalkozások egy részét is itt tartják, ezért fontos volt, hogy növeljék a gyerekek komfortérzetét.

Az udvar az iskolai ünnepségeknek is helyt ad, ezért is indokolt volt, hogy az árnyékolással még kényelmesebbé tegyék azt. A szülők között meghirdetett gyűjtésre jelentkezett az önkormányzat stratégiai partnere, a logisztikai tevékenységet folytató Médium-Trans ’95 EU International Kft. is, aki jelentős összeggel járult hozzá a fejlesztéshez. A napvitorlák telepítéséhez így összegyűlt összeget az önkormányzat egészítette ki, így a tanévzárót már a megújult, árnyékos udvaron tarthatták az iskolások.

Napvitorla a Kossuth iskolában