Ugrás a tartalomra

Negyed évszázados az önkormányzat

2015. október 29. csütörtök
Huszonöt éves jubileumát ünnepelte Budafok-Tétény önkormányzata a Klauzál Gábor Művelődési Központban
Negyed évszázados az önkormányzat

Budafok-Tétényben politikai hovatartozástól függetlenül együtt ünnepeltek a kerület egykori és jelenlegi elöljárói, választott tisztségviselői a Klauzál Gábor Művelődési Központban a magyar önkormányzatiság megszületésének 25. évfordulóján.

Az eseményre meghívást kaptak az elmúlt negyedszázad munkájában részt vevő városvezetők, képviselők, bizottsági tagok és önkormányzati dolgozók. A kerület korábbi országgyűlési képviselői közül a rendezvényen jelen volt többek között Lendvai Ildikó, Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke és Németh Zoltán alpolgármester, aki az egyedüli olyan képviselő a kerületben, aki 25 éven keresztül minden ciklusban tagja volt az önkormányzati testületnek.

– Miben más a mi önkormányzatunk, mint a többi? – tette fel a kérdést ünnepi beszéde elején Karsay Ferenc polgármester. – A Fővárosi Közgyűlésben polgármesterként ülhetek, így látom, hogy Budapest más önkormányzataiban hogyan zajlik az élet. Ami nekünk természetes, az abban a közegben teljesen egyedi. Mégpedig az, hogy politikai hovatartozástól függetlenül mindig megtaláltuk a közös pontokat, amelyek mentén együtt tudtunk cselekedni – fejtette ki a polgármester.

Hajas Ervin, kerületünk első polgármestere arra emlékezett, amikor a diktatúrából a demokráciába vezették át a kerületet, és letették az önkormányzat alapjait. – Naivak voltunk és kompromisszumképesek, ami ma már hiányzik a világból – mondta Hajas Ervin.

Szabolcs Attila országgyűlési képviselő, aki három cikluson át volt kerületünk polgármestere, úgy fogalmazott: 25 év nagyon nagy idő, van, aki arra számított, hogy előrébb leszünk 2015-re, vannak, akik azt gondolták, hogy nem haladunk ilyen gyorsan. Ha viszont most a kerületbe látogatna valaki, aki 25 évig nem járt Budafok-Tétényben, sok újdonságot és fejlesztést látna.

Bollók Istvánné volt polgármester hangsúlyozta: a jó vezetéshez kellettek a képviselőtársak jobboldalról és baloldalról egyaránt, és egy nagyszerű 
hivatal.

Karsay Ferenc polgármester gravírozott emlékplaketteket és emléklapokat adott át minden képviselőnek és bizottsági tagnak, akiknek a többi polgármester is gratulált. Az ünnepi műsor a Budafok Big Band és Berki Tamás fergeteges műsorával folytatódott. (Viszkocsil Dóra)