Ugrás a tartalomra

Negyedszázados a Patak Parti!

2024. június 02. vasárnap
Tabáni István volt a sztárvendég a rózsavölgyi rendezvényen
Negyedszázados a Patak Parti!

Zenés felvonulás köszöntötte Rózsavölgy lakóit május 25-én reggel a „patak partján”. Az Ady Endre úton a Budafoki Fúvósegylet muzsikált, zenéjükre a Tordai úttól a Történelmi Lovastúra Egyesület és a Budafokos Baranta Csapat vonult, hogy hirdesse: kezdődik a 25. Patak Parti.

Az éjszakába nyúló rendezvényen változatos programok várták a völgy közösségét. A sportolni vágyók beneveztek a Futavölgyre vagy a bicikliversenyre, a kevésbé mozgékonyak vásárfia után kutatva a Rózsavölgyi Közösségi Ház kertjében, a standok között bóklásztak, a gyerekeknek pedig színházi előadást, íjászatot, pónilovaglást szerveztek, de az ugrálóvárat, az arcfestést, csillámtetoválást, sőt a tombolát sem kellett nélkülözniük. A legkisebbeknek kerekítő, a nagyobbacskáknak többféle kézműves-foglalkozást tartottak, a másfajta szórakozást kedvelőket zenés, táncos műsorszámokkal szórakoztatták.

A nap folyamán fellépett Tabáni István énekes, a Scherzo Fúvósötös, a Rózsavölgyi Népdalkör, a Vox Insana kamarakórus, a Bikahang férfikórus, a Csillagszemű Táncegyüttes és a kelenvölgyi iskola Pávaköre, valamint külön színfoltként egy koreai néptánccsoport is. Az egész napos, megszokottan jó hangulatú rendezvényt, amelyen bemutatót tartott a Budafokos Baranta Csapat és a Tűzmadarak, rock and roll partival zárta a Spárga zenekar.

Tamás Angéla


Csillag a színpadon

Negyedszázados a Patak Parti!A Csillag születik című tehetségkutató műsor győzteseként feltűnt, és attól kezdve országosan ismertté vált Tabáni István délután öt órakor lépett színpadra a Patak Parti sztárvendégeként.

A koncert előtt az énekes elmondta lapunknak, hogy a szervezők kérésére Máté Péter- és Freddie Mercury-dalokat hozott, de más előadók számait és saját szerzeményeit is szívesen énekli. Sok dalt ír, ám azok közül több még bemutatásra vár.

– Hiába van kész a dallam, a szöveg és a hangszerelés is, addig nem adom ki, amíg nem vagyok teljesen biztos abban, hogy jó, és sláger lehet belőle. Így volt ez például a Ments meg című szerzeményemmel is. Éreztem, hogy ez több mint egy egyszerű dal – árulta el a Fonogram díjas énekes, dalszerző, aki rengeteg és sokféle zenét hallgat, mert szereti, ha elmerülhet a muzsikában, ha érzelmi impulzus éri.

Tabáni István arról is beszélt, hogy országszerte szerepel, énekel zenekarral, gitár- vagy zongorakísérettel, ad fél-playblack műsorokat, rövidebbet, hosszabbat, ahogy kérik.

– Jó érzés énekelni, a zenétől megkönnyebbül az ember lelke – mondta búcsúzóul a sztárvendég.

Tamás Angéla