Ugrás a tartalomra

Negyvennégyezer színárnyalat

2020. május 27. szerda
Maszkokat és kesztyűket adományozott a Kövesdi Kft.
Negyvennégyezer színárnyalat

A Kövesdi Kft. az elsők között ajánlotta fel segítségét a lakosságnak az önkormányzaton keresztül a koronavírus-járvány elleni védekezéshez. Kövesdi Dénes Nagytétényben működő autófényező műhelye, valamint autó- és ipari festéket árusító üzlete háromszáz maszkkal és száz pár kesztyűvel járult hozzá a járványügyi intézkedésekhez, amikor ez a két termék még országos hiánycikk volt.

Negyvennégyezer színárnyalat– Az önkormányzat stratégiai partnereként is fontosnak érezzük, hogy ahol lakunk és dolgozunk, ott figyeljünk a környezetünkre és a velünk élő emberekre. Festékek forgalmazásával foglalkozunk, így védőeszközöket és felszereléseket is árulunk az üzletünkben. Tudtuk, hogy ezeket a járvány idején nehéz beszerezni, hiszen ez mostanában nekünk is komoly gondot jelent. Arra gondoltunk, hogy a maszk és a kesztyű sokaknak nagy segítség, különösen azért, mert az emberek nem tudták hol megvenni. Felajánlásunkat a polgármester úrhoz juttattuk el, hiszen ő ismeri a helyi viszonyokat, ő tudja, hogy kinek van szüksége erre a legjobban – felelte érdeklődésünkre Kövesdi Dénes, akit a maszk piacon való megjelenésekor a védőfelszerelés ára is megdöbbentett, és aki jelenleg is arra vár, hogy az általa a későbbiekben megrendelt védőkesztyűk végre megérkezzenek a boltjába.

– 1974 óta fényezik az autókat a kerületben, de közel három évtizede festéket is forgalmaznak. Mi szólt a tevékenységi kör kibővítése mellett?

– A kiváló német Spies-Hecker festékcsalád használatával jobb minőséget tudtunk elérni a szüleim által indított autófényező műhelyben, ezért kezdtük ezeket a termékeket – az alapozótól a fedő bevonatig – forgalmazni is. Ahogy teltek az évek, tovább bővült a paletta az ipari festékekkel, fényezési segédanyagokkal és autódekorációs célokra használható dizájntermékekkel, és ma már minden, az autóápoláshoz szükséges dolog is megtalálható az üzletünkben. A nálunk vásárolt anyagok felhasználását szaktanácsadással segítjük, autófényező műhelyünkben pedig korszerű, vízbázisú technológiával javítjuk a gépjárművek fényezési hibáit.

– További újításról is be tud számolni?

– Nemrégiben vásároltunk egy nagyon komoly színazonosító berendezést, amely beméri és analizálja a festéket. A mérés alapján, a meglévő receptúrarendszerhez csatlakozva megkeresi a javításhoz a tökéletes színt. Rendszerünkkel több mint 44 ezer színárnyalatot tudunk kikeverni, és ezeket a kisebb, házilagos javításokhoz akár spray formájában is meg lehet vásárolni.

(Tamás Angéla)