Ugrás a tartalomra

Nem hagyjuk magukra az iskolákat!

2016. december 21. szerda
Bár az iskolák működtetési feladatai állami kézbe kerültek, az önkormányzat továbbra is biztosítja azokat a szolgáltatásokat, amelyeket eddig is többletkötelezettségként vállalt a színvonalas oktatás és közösségi színterek bővítése érdekében.
Nem hagyjuk magukra az iskolákat!

Az év utolsó testületi ülésén éles vitát váltott ki az iskolák működtetési feladatainak állami kézbe történő átadása. Ez azt jelenti, hogy - bár az ingatlanok továbbra is az önkormányzat tulajdonában vannak - minden feladatot, tehát a karbantartást, felújítást is átveszi az állam.

A december 8-án elfogadott határozat értelmében az önkormányzat megerősítette, hogy a gyermekek-, illetve a kerületi minőségi oktatás színvonalának fenntartása érdekében továbbra is szándékában áll folytatni az általa már korábban elindított programokat. Ilyenek például a pedagógus napi ünnepség, díszdiploma átadás és a pályakezdő pedagógusok köszöntése, a Sulivár rendezvény, az iskolába hívogató kampány, a tanulmányi versenyekhez biztosított jutalomkönyvek, az iskolakezdők részére juttatott tanszercsomag, az érettségizők megajándékozása, a balatonakali táboroztatás, sport-, közösségi-, szabadidős-, kulturális-, bűn- és baleset-megelőzési rendezvények szervezése.

Ezen túlmenően, a Hajós Alfréd Tanuszodában az önkormányzat továbbra is ingyenesen biztosítja az úszásoktatást és a gyógytestnevelésre utaltak gyógyúszásának megszervezését, és évi 2 alkalommal térítésmentesen szervez úszóversenyt a kerületi iskolák számára.

Az önkormányzat az iskolai ünnepségek és rendezvények megtartásához térítésmentesen biztosítja a jövőben is évente 50 alkalommal a Cziffra György Nagytétényi Kulturális Központ termeit, továbbá, tanévenként 12 rendezvényre biztosítja a Klauzál Ház térítésmentes használatát.

A felsoroltakon túlmenően, az önkormányzat a lehető legszélesebb körben igyekszik biztosítani a középiskolások közösségi szolgálatának teljesítését is, lehetőséget teremtve erre a köznevelési-, szociális- és gyermekjóléti intézményeiben, továbbá a kerületi rendezvényein és ünnepségein.

A képviselő testület által jóváhagyott megállapodásban szerepel az is, hogy az intézményi- és szünidei gyermekétkeztetés, illetve az alternatív napközbeni ellátás továbbra is csak az iskolákkal szoros együttműködésben valósulhat meg.