Ugrás a tartalomra

Nem lesz jégpálya a Szieszta Pontnál

2022. november 25. péntek
A jégpálya egy roppant energiaigényes sportolási lehetőség, hasonlóan az uszodához
Nem lesz  jégpálya a Szieszta  Pontnál

Az Ellátásbiztonsági Operatív Törzs a jelentős energiaköltségek miatt úgy döntött, hogy idén nem nyit meg a jégpálya a Szieszta Ponton. Ezt Karsay Ferenc polgármester jelentette be online fogadóóráján, amikor a kerületi korcsolyaszezonról kérdezték.

„Ez fájdalmas pont – fogalmazott a polgármester. – A jégpálya egy roppant energiaigényes sportolási lehetőség, hasonlóan az uszodához. Ezt az önkormányzat szokta létrehozni és finanszírozni, most viszont az energiaköltségek olyan mértékűek, hogy a kérdésben döntő Ellátásbiztonsági Operatív Törzs úgy határozott, hogy idén ez elmarad” – indokolta a döntést Karsay Ferenc.

A polgármester a kérdés kapcsán a budafoki jégsátorról is beszélt. „Ezt a létesítményt nem az önkormányzat üzemelteti, hanem a Dél-budai Farkasok nevű jégkorongcsapat. Nem akarok elébe menni a dolgoknak, de úgy tűnik, ők sem tudják előteremteni az ehhez szükséges összeget, bár ez még folyamatban van. Ha a Magyar Jégkorong Szövetség tud áldozni arra, hogy a klubot támogassa, ahhoz az önkormányzat is tud adni valamilyen kiegészítést. Ellenkező esetben a teljes, több tíz milliós költséget nem tudjuk, és jelen gazdasági helyzetben nem is akarjuk biztosítani” – fogalmazott a polgármester.

Kijelentette azonban, hogy ennek az ügynek a kimenetelétől függetlenül a jégsátor megmarad mint sporthelyszín. „A klub képviselői jelezték, hogy ha nem tud tovább jégpályaként működni a létesítmény, akkor a nyári időszakban megszokott műanyag borítással működik majd. Ez a görkorcsolyázás mellett sok egyéb sportolási formára alkalmas” – mondta Karsay Ferenc.