Ugrás a tartalomra

Nem marad el idén a virágosztás

2021. április 27. kedd
Budafok-Tétény önkormányzata egynyári és balkonvirágok osztásával járul hozzá egy szebb, virágosabb kerület megteremtéséhez. Május végén két helyszínen történik majd a virágosztás az aktuális járványügyi helyzet előírásainak megfelelően.
Nem marad el idén a virágosztás

Nem marad el idén a virágosztás

Az utóbbi években jelentős mértékben gyarapodott Budafok-Tétény virágos közterületeinek száma. Tavaly a koronavírus felülírta a kerületi önkormányzat virágosztási terveit, ebben az évben azonban, természetesen betartva a járványügyi szabályokat, újra meghirdeti népszerű akcióját.

Az előzetesen regisztrált lakosok a Klauzál Ház parkolójában, valamint az Oroszlános Udvar parkolójában május 25.-29. között – keddtől péntekig 9-15 óráig, szombaton pedig 9-12 óráig - vehetik át az igényelt virágokat.

 

Regisztrálni 2021. 05. 05-én, szerdán 17:00 órától online formában lehet a zold22.hu weboldalon. A regisztráció után válasz e-mailben értesülnek az igénylők az átvétel pontos idejéről és a helyszínéről.

Lakcímenként minimum 10 db, maximum 50 db növény igényelhető, balkon növényből maximum 20 db.

Regisztrálni 2021. 05. 17-én éjfélig lehet, vagy a készlet erejéig.

Minden információ megtalálható a zold22.hu oldalon, további kérdés esetén az alábbi telefonszám hívható munkaidőben (hétfőtől-csütörtökig: 8-16 óráig pénteken: 8-14 óráig): 06-20/238-3309

A növényeket 10 db-os tálcán lehet átvenni, abban a palánták 7x7 cm-es kis kockában lesznek elhelyezve vegyesen, harmonikus fajta összeállítással.

A kerületi önkormányzat arra kéri a lakosságot, hogy az adományozott növényeket főként főútvonalak és gyűjtőutak mentén, az úttest és a járda közötti zöldfelületi sávba ültessék el, vagy ahol erre nem alkalmas a terület, a kerítések előtti közterületi zöldsávba, balkonra, erkélyre. Ily módon az önkormányzat mellett a budafok-tétényiek is tevőlegesen járulhatnak hozzá kisvárosunk felvirágoztatásához.


Az igényelhető növények:

Balkon növények

Petúnia (Petunia hybrida)

Bakopa (Bacopa)

Balkon aranya (Bidens ferulifolia)

Csüngő verbéna (Verbena hybrida ‘Tapien’)
 

Egynyári kiültetendő növények

Kisvirágú büdöske, bársonyvirág (Tagetes patula)

Rózsameténg (Vinca rosea)

Sziklai ternye (Alyssum)

Tollas celózia, kakastaréj (Celosia argentea var. plumosa)

Mindignyíló begónia (Begonia semperflorens)

Paprikavirág (Salvia splendens)

Heverő tömpevirág (Sanvitalia procumbens)

Nebáncsvirág, pistike vagy vízifukszia (Impatiens walleriana)