Hírek

Nemzeti összefogás – a Klauzál Gitár Band Himnusz kisfilmje a magyar kultúra napjára
Több kerületben élő csángó és székely családot sikerült bevonni abba az összefogásba, amely a Klauzál Gitár Band felhívására jött létre. A film a Klauzál Ház pályázati zsűrijének különdíját nyerte el.
2018-01-22

A rendhagyó forgatás kizárólag budafok-tétényi helyszíneken zajlott, az énekesek, zenészek, közreműködők mind kötődnek a kerülethez, többségük már korábban is aktívan részt vett budafok-tétény kulturális életében.

 

A magyar kultúra napja alkalmából a Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központ írt ki pályázatot 10-18 éves tanulóknak Himnusz Film címmel. Olyan videót, kisfilmet kellett készíteni, amelyben teljes egészében elhangzik Kölcsey Ferenc Himnusza akár verses, akár zenés változatban. A kiírás szerint a kisfilm bárhol és bármikor készülhetett, felnőtt és diák szereplői is lehettek.

 

A Klauzál Gitár Band a magyar kultúra napjára készült saját kisfilmmel tisztelgett, melynek az elkészítésében közreműködött a Bartók Béla Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola Kicsi Rigók Kórusa, Bánhegyi Boglárka vezetésével, és a Nádasdy Kálmán Alapfokú Művészeti és Általános Iskola Csilingelő Gyermekkórusa is, Beer Ágnes kórusvezető irányításával.

 

A film ITT tekinthető meg.