Ugrás a tartalomra

Nemzeti Összetartozás Napja ünnepséget tartottak a nagytétényi Országzászlónál - Videóval frissítve!

2017. június 12. hétfő
Az önkormányzat által szervezett esemény díszvendége, főszónoka Gál Kinga, az Európai Néppárt erdélyi származású alelnöke volt.
Nemzeti Összetartozás Napja ünnepséget tartottak a nagytétényi Országzászlónál - Videóval frissítve!

Az ünnepség házigazdájaként köszöntő beszédet mondott Szabolcs Attila országgyűlési képviselő, az Országgyűlés Nemzeti Összetartozás Bizottságának alelnöke is. A hagyományoknak megfelelően ünnepélyes állampolgársági eskütételre is sor került Zugmann Péter alpolgármester vezetésével. A rendezvényen részt vett Németh Zoltán alpolgármester is.

 

Szabolcs Attila köszöntőjében úgy fogalmazott: "Megtanultuk a leckét. Az új globális világban az erős nemzetek alapja egy erős anyaország, amely első számú alkotmányos kötelességének tekinti a Föld valamennyi pontján él honfitársa összetartozásának megteremtését.

Mi 2010 után megteremtettük a magyar nemzet közjogi összetartozását.

Sokan bíztak az elmúlt évszázadban, hogy a megroppant karunk ereje már nem lesz képes erre, és általában is gyenge, petyhüdt. Tévedtek, tévednek.

Újra megerősödünk, és ahogy képesek voltunk megértetni a világgal, hogy minden magyarnak jár magyar állampolgárság, úgy azt a munkát is elvégezzük – ha kell mások helyett -, hogy újjáépítjük a magyar világot a Kárpát-hazában, minden itt élő nép javára.

A nemzeti összetartozás napja erről szól!" - tette hozzá az Országgyűlés nemzeti összetartozás bizottságának alelnöke.

 

A műsorban közreműködtek: Lachmann Mónika, Varga Berta és a Cinkák Énekegyüttes a Nádasdy Kálmán Alapfokú Művészeti és Általános Iskola részéről. Az esemény zárásaként a megjelent kerületi intézményi vezetők és civil szervezetek képviselői elhelyezték a megemlékezés koszorúit.

A helyszínről élőben jelentkezett be az M1 Ma délután című műsora és interjút készített a díszvendéggel, Gál Kingával.

A beszélgetés ITT tekinthető meg.

(A helyszíni élő bejelentkezés a videóban 14.25-től tekinthető meg.)

Az eseményről beszámolt a hirado.hu is. A videóval kiegészített hír itt olvasható: http://www.hirado.hu/2017/06/02/gal-kinga-az-erdelyiek-szamara-unnep-az-osszefogas-napja/

Az Echo TV Híradójanak esti beszámolója (a videóban 23.55-től) itt tekinthető meg: http://www.echotv.hu/video/121284/20170602_Hiardo_22

A Promontor TV összeállítása: