Ugrás a tartalomra

Befejeződött a népszámlálás

2022. november 28. hétfő
Hivatalosan is befejeződött a népszámlálás időszaka a november 21. és 28. közötti pótösszeírással.
Befejeződött a népszámlálás

A pótösszeírásra a Polgármesteri Hivatalban kellett jelentkezniük azoknak, akik még nem vettek részt az idei népszámlálásban. A népszámlálás pótösszeírási időszakában a törvény szerint azoknak volt kötelező részt venni, akik addig online módon vagy számlálóbiztos segítségével sem töltötték ki a kérdőívet. Az összeírásból kimaradt személyeknek a fenti időszakban a területileg illetékes polgármesteri hivatalokban kellett jelentkezniük. November 28. után már nincs lehetőség kitölteni a kérdőívet.

A népszámlálás adatai alapul szolgálnak a mindannyiunk életét befolyásoló gazdasági, társadalmi döntések előkészítéséhez, a helyi ellátási és szolgáltatási igények kielégítésének tervezéséhez, fejlesztéséhez, és a tudományos kutatásokhoz. A népszámlálás akkor eredményes, ha pontos képet ad hazánk lakosságáról. Ezért is volt fontos, hogy a népszámlálásban mindannyian részt vegyünk.

Az adatszolgáltatás a népszámlálásról szóló 2018. évi CI. törvény szerint kötelező. A pótösszeírási időszak vége azonban egyben a 2022. évi népszámlálás összeírási szakaszának végét is jelenti.