Ugrás a tartalomra

Népszerűek a nyári táborok

2021. augusztus 10. kedd
Az önkormányzat két helyszínen szervezett napközis tábort a gyerekeknek
Népszerűek a nyári táborok

Idén is megszervezte az önkormányzat a nyári napközis tábort, ahová 8 héten át, június 28.–augusztus 19. között várják a kerületi iskolákban tanulókat. A tábor helyszínei immár hagyományosan a Klauzál Gábor Művelődési Központ és a mellette lévő Hajós Alfréd Tanuszoda, valamint idén külön helyszín a Kozmutza Flóra Általános Iskola. A tábor ingyenes, a szülőknek csupán a háromszori étkezést kell kifizetniük, melynek összege megegyezik az iskolában fizetendő étkezési térítési díj összegével.

A gyerekeket számos sport- és ismeretterjesztő foglalkozás is várja. Az úszáson kívül a gyerekek torna, jóga, néptánc, drámajáték, valamint az ismeretterjesztő foglalkozások keretében interaktív előadások, bemutatók részesei is lehetnek (tűzoltóság bemutatása, elsősegélynyújtás, hagyományőrzés, KRESZ, játékos angol, „kutyasuli”, egészséges életmód, építészeti és idegenforgalmi látványosságok megismerése). Jelentkezni az iskolákban elhelyezett jelentkezési lapokon lehet.

Az önkormányzati napközis táboron felül a Klauzál Ház tematikus táborokat is szervez. A részletekről a művelődési ház honlapján lehet informálódni.

A Hajós Alfréd Tanuszoda június 21-től 6 héten át tart úszótábort. A Budafok-Tétény Baráti Körök Egyesülete székházában tart Pingáló címen kézműves és helytörténeti tábort 7–12 éves korig.

A Rózsakert Baptista Közösség július 26–30. között a Rózsakert Közösségi Házba szervezett felső tagozatosok számára Bibliai napközis tinitábort.

(VH)

Népszerűek a nyári táborok