Ugrás a tartalomra

Nincs forduló BMTE-pont nélkül

2019. április 14. vasárnap
Króner Martin csodagóljával kezdődött a párharc a Nyíregyháza ellen
Nincs forduló BMTE-pont nélkül

Eredményes két fordulón van túl a labdarúgó NB II-ben a Budafoki MTE, előbb Mosonmagyaróváron aratott 2-0-s győzelmet, majd vasárnap a Promontor utcában 2-2-es döntetlent játszott a szebb napokat látott Nyíregyházával. A kiesés réme már csak a múlt ködébe vesző fájó emlék, csapatunk szilárdan tartja helyét a középmezőnyben.

Mosonmagyaróváron gólzsákunk, Kovács Dávid két értékesített büntetőjével győztünk. Csapatkapitányunk a Merkantil Bank Liga mostani szezonjában eddig tizenöt gól szerzett, ebből ötöt büntetőből.

„Tizenegyest rúgni mentális feladat. Van egy bevett szokásom, amit mindegyik rúgás előtt megcsinálok, szerencsére eddig bejött. Annyit elárulok, hogy nem a kapus fejével gondolkodom, hanem maximálisan saját magamra, a lövésre koncentrálok” – magyarázta Kovács a magyaróvári meccs után.

Nos, vasárnap nem kaptunk tizenegyest, cserébe viszont az idény egyik legizgalmasabb meccsét vívtuk otthonunkban.

Az egész Króner Martin csodagóljával kezdődött a 11. percben.

„Igen, csodagól volt! Martin ollózva juttatta a nyíregyházi kapuba a labdát, s a videorendszert kölcsönző spanyolok is rögzítették, így az egész világra eljut ez a fantasztikus találat – mondta lapunknak Jakab János tiszteletbeli elnök, aki arról is beszélt, hogy a mérkőzés előtt klubtulajdonosunk, Bélteky Róbert meglátogatta és megkoszorúzta a közelmúltban elhunyt technikai vezetőnk, Schneider Sándor, „Sneci” sírját.

Aztán 2-1-re fordított a vendégcsapat, és nem is érdemtelenül.

„Ekkor jobban játszott a Nyíregyháza, megérdemelten fordított 2-1-re, de mi ekkor sem adtuk fel. Olyannyira nem, hogy a 90. percben Vaszicsku Gergő ki is egyenlített, Kulcsár jobb oldali szögletét fejelte a hálóba! Teljesen jogosan tartottunk otthon egy pontot, ráadásul a közönséget is szórakoztattuk. Meg sem fordul már a fejünkben a kiesés, nagyobb célokat tűztünk ki magunk elé” – vette át a szót vezetőedzőnk, Csizmadia Csaba, aki időközben az M4 Sport adásában is bemutatkozott szakkommentátorként.

Szóval, nyugodt a hangulat a Promontor utcában. A hétvégén Tatabányán gyarapíthatjuk pontjaink számát, ahol a Budaörs lesz a házigazda, mivel legközelebbi ellenfelünk pályáját most építik újjá.

A BMTE 38 pontjával a 13. helyen áll, és 13 pont választja el a kieső helytől. Ez különösen akkor tűnik bravúros feltámadásnak, ha tudjuk, hogy a téli szünetet mindössze egy ponttal a „vonal felett” kezdtük meg. De „Csizi” edzősége idején főleg a csapat támadójátéka javult fel, egy mérkőzés kivételével minden meccsen sikerült az ellenfél hálójába találni.

Vasárnap, Tatabányán jó lenne folytatni ezt a sorozatot.

(Ch. Gáll András)