Ugrás a tartalomra

Nívódíj emléktábla a Budafoki Szomszédok Piacánál

2017. április 20. csütörtök
2016 Építőipari Nívódíja a Budafoki Szomszédok Piacának kivitelezéséért - A Laterex Építő Zrt. elismerését már emléktábla is jelzi az épület bejáratánál.
Nívódíj emléktábla a Budafoki Szomszédok Piacánál

Budafok-Tétény polgármestere, Karsay Ferenc részvételével Nívódíj emléktáblát lepleztek le április 20-án a Budafoki Szomszédok Piaca főbejárati falánál.

 

A tavaly novemberben kapott elismerést méltatva a mostani ünnepségen az Építőipari Mesterdíj Alapítvány elnöke Pallay Tibor azt hangsúlyozta, olyan agora, azaz új közösségi tér jött létre Budafok központjában, amely minden szempontból példaértékű. Ma már kivételesnek számít az, hogy a helyi önkormányzatnak köszönhetően első perctől kezdve széleskörű társadalmi-, civil egyeztetés zajlott, minden érintett véleményét meghallgatták és igyekeztek ezt figyelembe is venni a tervezéstől a kivitelezésig. Gerencsés András, a Laterex Építő Zrt. vezérigazgatója és Kertész András építész-tervező a budafokteteny.hu-nak azt hangsúlyozták, megtisztelő, hogy kivételes „alkotói folyamat” részesei lehettek.

 

Karsay Ferenc polgármester köszönetet mondott a Fővárosi Önkormányzatnak is, hiszen a beruházás Tér_Köz pályázaton elnyert jelentős támogatásnak köszönhető, és hamarosan hasonló forrásokból megújulhat a kerületi Duna-part egy része és új játszótér is létesülhet.