Ugrás a tartalomra

Nótacsászár az Idősek napján

2024. október 11. péntek
A kerület vezetői is köszöntötték a szépkorúakat a Baráti Köröknél.
Nótacsászár az Idősek napján

Az Idősek világnapján, október elsején Bokor János, a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjével kitüntetett nótaénekes szórakoztatta a közönséget a Budafok-Tétény Baráti Körök Egyesülete Tóth József utcai székházában. Az Egerben csak „nótacsászárként” emlegetett előadóművész repertoárjában ötszáznál több magyar nóta szerepel, Budafokon ezek közül nyújtott át egy csokornyit idős embertársai nagy örömére.

A rendezvényen a civil szervezet alelnöke, Rigó János köszöntötte a vendégeket, Karsay Ferenc polgármester pedig e szavakkal kívánt jó szórakozást a színháztermet megtöltő sokaságnak:

– Itt az ideje, hogy valódi értékükön kezeljük idős társainkat, hiszen számtalan olyan erény, tulajdonság, tapasztalat van, amit nem szerezhetünk meg, ha nem jutunk el idáig. Ilyen a bölcs, sokat látott életszemlélet. Az a fajta hit és derű, amely nem az újságokból, az interneten terjedő felszínes idézetekből merítkezik, hanem abból a számtalan élményből, nem ritkán csodából, amit megél az ember az évtizedek alatt.

Budafok-Tétény vezetője ezt követően bemutatta az alpolgármesteri tisztségéről lemondó Szepesfalvy Annát, aki ebben a ciklusban a Fővárosi Közgyűlés képviselőjeként a Fidesz–KDNP tízfős frakcióját erősíti.

A remek hangulatú délutáni programot mindenki számára ismert nótákkal kezdte az énekes, így a hallgatóság perceken belül ráhangolódott a nótázásra, sőt aktívan részt is vett abban. Kozma Tamás zongorakíséretével a nóták között elhangzott a Lenn a délibábos Hortobágyon is, de szerepelt a műsorban Seress Rezső szerzeménye, a Fizetek, főúr! című sanzon, sőt zárószámként a 97. születésnapját ünneplő Emi néni tiszteletére Bokor János elénekelte Bródy János Boldog születésnapot! című dalát.

A közönség vastapssal és a refrén éneklésével köszöntötte a színpad előtt barátnőjével táncoló születésnapost.

A jó hangulatú délutánt az időskorúak – ahogy minden évben – Horváth Zsóka programszervezőnek köszönhetik, ahogy a nők a nőnapi ünneplést vagy a környékbeliek a baráti körök bármely műsoros programját.

Tamás Angéla (Városházi Híradó)