Hírek

Nyáron is folytatódott az intézmények megújítása
A nyári szünet hagyományosan az intézményi beruházások ideje a kerületben. Az elmúlt hónapokban az önkormányzat korszerűsítette a Bartók Béla úti bölcsőde és óvodák épületét, két óvoda és egy bölcsőde tetőszerkezetét megújította, az Árnyas Kert Tagóvoda udvarára pedig új játékok és kismotor-pálya került.
2019-09-18

Önkormányzati forrásból és pályázati támogatásból korszerűsítették a Bartók Béla úti bölcsőde és óvodák épületét. A beruházás során megújították az épület homlokzatát, elkészítették a lapostető és a homlokzatok hőszigetelését, melynek köszönhetően mérséklődnek a fenntartási költségek. A mozgásukban korlátozottak számára is kényelmesen használható parkolót építettek, és az intézmény mindhárom bejáratát akadálymentessé tették. Megújították a Halacska református óvoda bejáratánál lévő rámpát, a tagbölcsőde és a tagóvoda bejáratához pedig teljesen újat építettek. A tagbölcsődében akadálymentes mosdót is kialakítottak. Gumiburkolatú játszóterületet hoztak létre az épület belső udvarán. Önkormányzati forrásból új, háromrétegű, hőszigetelő üvegezésű nyílászárókra cserélték az épület homlokzati ablakait és ajtaját.

A tavasz folyamán hőszigeteléssel látták el a Vöröskereszt utcában működő intézmények, a Mocorgó Tagbölcsőde és a Csicsergő Tagóvoda épületének tetőszerkezetét. Az épület alsó részében kicserélték az esővíz-elvezető rendszert, valamint a két intézményt összekötő épületrész teteje is új, hőszigetelő borítást kapott.

Önkormányzati forrásból újult meg a Varázskastély Tagóvoda tetőszerkezete is. Az új, energetikai szempontból is megfelelő tetőszerkezet kiépítése mellett megújult az esővíz-elvezető rendszer, valamint új villámhárító rendszert is kapott az épület.

Teljeskörűen megújult az Árnyas Kert Tagóvoda játszókertje: színes ütéscsillapító gumi- és műfűburkolat kapott helyet a játékok alatt, valamint egy térkővel burkolt, végtelenített motorpályát is építettek a gyerekek örömére. A játszókertben két új homokozó és egy háromállású hinta is szolgálja a szórakozást.

Felújított játszóvár és streetball pálya várja a tanévkezdő diákokat a Hugonnai Vilma Általános Iskolában az önkormányzat jóvoltából. A régi játszóvárat teljesen újjáépítették, emellett csúszdával, mászófallal, rámpával és kötéllétrával bővítették.  A játékot körülvevő területet és a streetball pályát is öntött gumiburkolattal látták el.

A Zöldecske, a Ficánka, a Maci, a Varázskastély, a Huncutka és a Rózsakert Tagóvodában felújították az ütéscsillapító burkolatokat, valamint minden óvoda játszókertjének homokozójában kicserélték a homokot. A játszóeszközökön idén is elvégezték a szükséges karbantartási és állagmegóvási munkákat, valamint a szabványossági felülvizsgálatot, hogy minden intézményben biztonságban indulhasson az év.

Fotó: Horváth Tamás