Ugrás a tartalomra

Nyertes Zsuzsa Budafokon

2017. április 13. csütörtök
A színésznő a Budafok-Tétény Baráti Köröknél lép fel Straub Dezső társaságában
Nyertes Zsuzsa Budafokon

Csinos és jóhiszemű, sikeres színésznek és üzletasszonynak is. Nyertes Zsuzsa több mint három évtizede a színpadon, két évtizede a szépségiparban „játszik”. A népszerű színésznő április 22-én 16 órakor Straub Dezsővel szórakoztatja majd közönségét a Budafok-Tétény Baráti Körök Egyesületének színpadán.

– Kabarétréfákból, filmekből, színdarabokból már ismerjük, de a családjáról szinte semmit nem tudunk. Mesélne róluk?

– Férjem, Attila gyógypedagógus, lányom közgazdász. Judit húgom hét évvel fiatalabb, harminc éve Amerikában él, egyetemen oktat matematikát, és három gyermeke van. A kis húgom, Andika tizenöt évvel fiatalabb, Érden él férjével és négy gyermekével. Lelki értelemben őt tekintem az első gyermekemnek, hiszen már kamaszlányként nevelgethettem, és amikor három éve megszületett Bálint fia, azóta kicsit már nagymamának is érzem magam, mert olyan nekem, mintha az unokám lenne. Mindig jó testvérek voltunk, ma is összetartunk. Édesapám olajmérnök, szigorú volt, és hat évtizede él együtt édesanyámmal, aki végig velünk volt otthon. A matematika iránti képességünket édesapánktól örököltük, mind a hárman jelesek voltunk ebből a tárgyból a gimnáziumban.

– Akkor könnyen ki tudta számolni, hová jut majd a színészi „röppályán”?

– Nem mondhatnám, mert apám álmát szerettem volna megvalósítani, és kétszer felvételiztem az orvosi egyetemre. A középső húgom lett doktor, én meg sokszor a színpadon élhettem ki magam doktornő szerepben…

– Matematikai tudásának köszönhetően sokat edzette memóriáját, aminek, gondolom, hasznát veszi. Hány szerep van a fejében?

– Jelenleg legalább tizenöt darabban játszom, amiket bármikor, egy átolvasás után, el tudok játszani.

– Üzletasszonyként is hasznosíthatta számolási képességét…

– A szépségipar mindig vonzott, és amikor anyagilag megengedhettem, elhatároztam, hogy szépségszalonba fektetem megtakarított pénzemet. Ebben az is segített, hogy mindig ott lebegett a szemem előtt, bármi történhet a pályámon, nem árt több lábon állni. Nyakas ember vagyok, amit a fejembe veszek, igyekszem véghezvinni. Engem mindig inkább a siker, mint a pénz motivált, és ez így van a szakmámban is. Ha nem a színészetet választom, biztosan kozmetikus lettem volna.

– A kabaré műfaja közel áll önhöz. Az életben is szereti a humort?

– A vidámság, a humor a lételemem, ami minden nehézségen átsegít. Majd meglátják a budafok-tétényiek is, mennyit fognak nevetni zenés műsorunkon Straub Dezsővel, akivel ezer éve mókázunk együtt. Egyet ígérhetek: „nyertes” délutánjuk lesz!

(Temesi László)

Nyertes Zsuzsa Budafokon