Ugrás a tartalomra

Nyugdíjas és pályakezdő pedagógusokat köszöntöttek a Városházán

2015. október 20. kedd
Kerületünkben már hagyomány, hogy a két generáció: a pályakezdő fiatalok és az arany-, gyémánt-, rubindiplomás, díszokleveles pedagógusok együtt ünnepelnek.
Nyugdíjas és pályakezdő pedagógusokat köszöntöttek a Városházán

"Szimbolikus jelentősége van e közös ünneplésnek: jelképezi a nevelő-oktató munka folyamatosságát, a más-más nemzedéket képviselő szakmánk béliek összetartozását.” – mondta köszöntőjében Németh Zoltán. Az alpolgármester, aki maga is pedagógus Böjte Csaba ferences rendi szerzetes gondolatait idézte: "Az óvodáinknak, iskoláinknak nem bajnokképző tanfolyamoknak kellene lenniük. Nem hiszem, hogy egy iskola versenyistálló kellene, hogy legyen, ahol egyetlen dolog számít, az individuális eredmények, a sikerek, hanem az életre felkészítő, az életnek szerves részét alkotó terek, ahol egy reális világba kilépésre készítjük fel a gyermekeinket… Azt hisszük, hogy jó, ha sterilizáljuk a gyerekek számára a világot, pedig nem, tudatosan fel kell készíteni arra őket, hogy a tetteiknek következményeik vannak. S a pedagógiának pont valahol ez lenne a célja, hogy felkészítse a gyerekeket.”

Az ünnepségen a Nádasdy Kálmán Művészeti Iskola növendékei Kalotaszegi táncokat és Bagi mulatságot adtak elő, majd Tarczaliné Kazai Ilona nyugalmazott gyógypedagógus az "Ahogy Idesanyám szokta” című saját novellájával köszöntötte a jelenlévőket, köztük a gyémántdiplomáját átvevő férjét, Tarczali Jenőt.

A kulturális műsort követően Karsay Ferenc polgármester, Németh Zoltán alpolgármester és Szabolcs Attila országgyűlési képviselő átadta a nyugdíjas pedagógusoknak a gyémánt- és aranydiplomákat, majd a pályakezdőket egy csokor virággal köszöntötték.