Ugrás a tartalomra

Okosönkormányzat a jobb közérzetért

2016. május 06. péntek
ÁLLÁSPONT - Zugmann Péter alpolgármester
Okosönkormányzat a jobb közérzetért

Az önkormányzat élni kíván a korszerű technika által kínált lehetőségekkel. Az okostelefonok elterjedésével új utak nyíltak a tájékoztatás és kapcsolattartás terén is. Folyamatosan figyelemmel kísérjük a magyar és a nyugat-európai legjobb gyakorlatot is. Ezért dolgoztatta ki az önkormányzat az okostelefonokra telepíthető alkalmazást, amellyel a lakók újszerű, gyors és kényelmes módon jelenthetik be a bosszantó hibákat.

A Budafok-Tétény mobilalkalmazás Magyarországon összességében egyedi és újszerű, mert;

• az alkalmazás mind Android, mind iOS platformon megfelel a legújabb fejlesztői trendeknek és elvárásoknak, korszerű, letisztult és felhasználóbarát. Ebben kizárólag a T-City szolnoki alkalmazás számít vetélytársnak;

• a megoldott bejelentések térképen mindenki számára láthatóak;

• a bejelentéseket kategóriák szerint lehet bejelenteni, megkönnyítve ezzel a hivatali ügymenetet és gyorsítva az ügyintézés menetét;

• a bejelentések státuszának változását folyamatosan nyomon tudja követni a bejelentő, a változásról automatikus visszajelzést kaphat;

• lehetőség van a felhasználó bejelentésével kapcsolatos kiegészítő információk közlésére, és ezek közvetlenül az alkalmazáson belülről elérhetők a felhasználóknak;

• az alkalmazás segítségével üzeneteket lehet küldeni a felhasználóknak, ezáltal javul az interakció, a fontos tartalmak (például vészjelzések) könnyebben terjeszthetők.

Április 20-án próbaüzemmel vált elérhetővé a Budafok-Tétény mobilalkalmazás. Hosszú folyamat ért ezzel véget, hiszen már tavaly megkezdődtek az okostelefonos alkalmazás fejlesztésének előkészületei.

A szép és ápolt városkép megőrzésének érdekében a Budafok-Tétény mobilalkalmazással a kerületi lakosok gyorsan és egyszerűen bejelenthetik a közterületen tapasztalható hibákat. A hivatalban a munkafolyamatok szervezésével és a számítástechnikai háttér megteremtésével gondoskodtak a bejelentések zökkenőmentes kezeléséről. A megoldott problémák mindenki által láthatóan követhetők az alkalmazáson belül.

A bejelentésnél a hiba címe beírható vagy megjelölhető térképen, illetve a telefon GPS-ét használva akár egy gombnyomással is rögzíthető a probléma helye. A bejelentéshez képet és leírást is lehet és érdemes csatolni, mivel ez megkönnyíti az ügyintézők számára a hiba azonosítását.

Az alkalmazásban megtalálhatók továbbá a legfrissebb hírek a kerületi építkezésekről, felújításokról, esetleges útlezárásokról. Az alkalmazás segítséget nyújt más hivatalos ügyek intézéséhez is. Bővebb információk, valamint a bejelenthető hibatípusok részletes leírása a http://www.budafokteteny.hu/budafok-teteny/mobilalkalmazas aloldalon érhetők el.
Az alkalmazás az App Store-ból, valamint a Play áruházból tölthető le ingyenesen. Android esetében a 4.0.3 és az újabb verzióval rendelkező telefonokon, iOS esetében pedig a 8.0 és az újabb verzióval rendelkező telefonokra telepíthető az alkalmazás.