Ugrás a tartalomra

Ökumenikus istentisztelet az Angeli úti urnatemetőben

2015. november 10. kedd
Mindenszentek napján az Angeli úti temetőben a katolikus, a református és az evangélikus egyház együtt emlékezett az elhunytakra
Ökumenikus istentisztelet az Angeli úti urnatemetőben

Ökumenikus istentisztelettel emlékeztek a halottakra az Angeli úti urnatemetőben mindenszentek napján, november elsején. A szertartásra összegyűlteknek Kotolák Beáta, a Budapesti Temetkezési Intézet polgári búcsúztatója segített a visszaemlékezésben.

– Akkor szeretjük igazán azt az embert, akit elveszítettünk, ha úgy őrizzük meg az emlékét, hogy mindaz, amit ő jelentett számunkra, mindennapunk építő részévé válik – mondta az istentiszteletet megelőzően a búcsúztató.

A katolikus egyház nevében Fülöp Ákos nagytétényi plébános és Molnár Alajos, a Baross Gábor-telepi Jézus szíve templom plébánosa, az evangélikus egyház nevében Hokker Zsolt lelkész, a református egyház nevében Szász Lajos segédlelkész emlékezett meg az üdvözült lelkekről. A szertartás után az egyházak képviselői a közös keresztnél elhelyezték koszorújukat és mécsest gyújtottak az elhunytakért. Az eseményen Szabolcs Attila országgyűlési képviselő és Ledniczky Sándor János képviselő is részt vett, és a közös síron elhelyezett virággal emlékezett az elhunytakra. (T. A.)