Ugrás a tartalomra

Önkéntesképző központ a Kossuth utcában

2015. október 05. hétfő
A Nagytétényi Polgári Bálon összegyűlt adományt az Ökumenikus Segélyszervezet két kerületi család támogatására fordíthatta
Önkéntesképző központ a Kossuth utcában

Átadták Budafokon a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet Országos Koordinációs és Önkéntesképző Központját. A szervezet eddig a XI. kerületben egy családi házból irányította a projekteket. – Közel 25 év alatt Magyarország legnagyobb nemzetközileg is elismert segélyszervezetévé vált az Ökumenikus Segélyszervezet – mondta Gáncs Kristóf kommunikációs igazgató.

A hivatalos, de zártkörű ünnepélyes megnyitó rendezvényen részt vett Karsay Ferenc polgármester, Szabolcs Attila országgyűlési képviselő és Szepesfalvy Anna alpolgármester is. A polgármester üdvözölte a segélyszervezetet a kerületben, emlékeztetve arra, hogy az önkormányzat a Magyar Ökumenikus Segélyszervezettel már több alkalommal együttműködött, például néhány éve a dunai árvízi helyzet idején, a megelőzési munkálatok során, legutóbb pedig a kárpátaljai magyarokért indított segélyakció kapcsán. 

A Kossuth Lajos utcai központ zöldháznak minősül, hiszen napelemek és hőszivattyú látja el az épület energiaszükségletét. A nemrégiben elkészült házban negyvenen dolgoznak. A munkatársak évente háromszáz projektet irányítanak, a szervezet éves költségvetése körülbelül hárommilliárd forint. A szeptember 26-i átadáson az új központ támogatói jelentek meg.
Lévai Anikó és Kovács István Kokó jószolgálati nagykövet mondott köszönetet a megnyitón. Lehel László az elmúlt 24 év eseményeit ismertette a megjelenteknek. Az új központ átadásával lehetőség nyílik a konferenciateremben az önkéntesek együttes felkészítésére. Karsay Ferenc a Fidesz Budafok-Tétényi szervezetének elnökeként és Szepesfalvy Anna a KDNP kerületi elnökeként adománnyal érkezett: egy oklevél kíséretében átadták azt a 212 ezer forintot, amely a február 13-i Nagytétényi Polgári Bálon gyűlt össze, és amelyet a segélyszervezet közreműködésével két nehéz sorsú kerületi család megsegítésére fordítanak. Az ökumenikusok elnök-igazgatója, Lehel László vette át az adományt, megköszönve az önkormányzat és a Budafok-Tétényi polgárok együttműködését, támogatását. (Viszkocsil Dóra)

(VH)

Kapcsolódó anyagok:

http://www.promontortv.hu/2015/10/26/atadtak-a-magyar-okumenikus-segelyszervezet-orszagos-koordinacios-es-onkenteskepzo-kozpontjat/