Ugrás a tartalomra

Önkormányzati intézkedés: kedvező árú COVID-tesztek a Klauzál Házban - Videóval frissítve!

2020. december 14. hétfő
A kerületi önkormányzatnak fontos, hogy minél több lakos tesztelhessen és biztonságban tudhassa önmagát és szeretteit, és ennek még nagyobb jelentősége lesz a karácsonyi és influenza időszakban. Ehhez a két legfontosabb dolog, hogy elérhető ára legyen a tesztnek és elérhető közelségben legyen a tesztállomás.
Önkormányzati intézkedés: kedvező árú COVID-tesztek a Klauzál Házban - Videóval frissítve!

Bár az állam maximum 19 500 Ft-os hatósági árat állapított meg a PCR tesztre, néhány szolgáltató különböző díjakat talál ki, hogy többet kérhessen. Van, aki mintavételi díjat számol fel, van, aki kötelező konzultációt ír elő és ennek a díját követeli, de van olyan is, aki kiszállási díjat számol fel, akár 20 000 Ft-ot is. Ezek végül ismét csak megdrágítják a tesztelési díjakat.

Az önkormányzat ezért olyan megoldást dolgozott ki, ahol kedvező áron, extra díjak nélkül — sőt, a hatósági ár alatt, 18 900 Ft-ért — elérhető a PCR+Influenza A/B teszt. Ráadásul központi helyen, a Klauzál Házban (1222 Budapest, Nagytétényi út 31–33.).

A tesztelés során nincsenek extra díjak, a kliensek magyar és angol nyelvű leletet kapnak felár nélkül, és hétköznapi mintavétel esetén már másnap megvan az eredmény. A tesztelésre a surgoscovidteszt.hu honlapon történő időpontfoglalás után érkezhetnek a jelentkezők, akik adataikat előzetesen online feltölthetik, és a teszt árát is kifizethetik, így a helyszínen már nincsen sorban állás és adminisztráció.

Gyors tesztek is elérhetőek, szintén kedvező áron, felárak nélkül.

Az Antigén és a Szerológiai (Antitest) teszt is 12 800 Ft.

A kerületi Önkormányzat és az Országos Foglalkozás-Egészségügyi Szolgálat közös Covid teszt pontjáról a SurgosCovidTeszt.hu oldalon tájékozódhat.