Ugrás a tartalomra

Óriás ökotojás festés a Camponában

2019. április 03. szerda
A környezettudatosság jegyében rendezi meg ingyenes húsvéti programját a Campona bevásárlóközpont április 13-14-én. A húsvéti ünnepeket megelőző hétvégén többek között óriás ökotojás festéssel, környezettudatos kézműves sarokkal és játékokkal, valamint a Campona Nyuszi Nevelőotthon nyuszijaival és kiscsibéivel várják a látogatókat, valódi ünnepi élményt nyújtva a családok számára.
Óriás ökotojás festés a Camponában

A húsvéti dekoráció, hímes tojás és a húsvéti nyúl minden család számára elengedhetetlen kellékei az ünnepi készülődésnek. A Campona bevásárlóközpont idén olyan programokkal készül az odalátogató családok számára, melyek megmutatják, hogyan követhetjük ezeket a hagyományokat és népszokásokat oly módon, hogy közben a környezetünkre is tekintettel legyünk. Mindeközben ünnepi hangulatot, és remek kikapcsolódást is kínálnak kicsik és nagyok számára egyaránt.

A hagyományokhoz hűen, nem hiányozhat a programból a közös tojásfestés, idén azonban rendhagyó módon egy óriási, embernagyságú ökotojást festhetnek meg a látogatók. Az óriás tojás újrahasznosított tojástartókból készül, ezek összegyűjtéséhez a rendezvény előtti hetekben a bevásárlóközpont tojástartógyűjtőket helyez el az információs pultnál. Szintén tojástartókból készül el az a hatalmas hímestojás piramis, amin a 22. kerületi óvodások által festett tojások kerülnek kiállításra. A megfestésre szánt tojásokat előzetesen a Campona nyuszi személyesen viszi el a 900 kerületi ovisnak, a lelkes munkákból készült kiállítást pedig az egész család megtekintheti az ünnepi hétvégén. Lesz még ezen kívül kézműves sarok, ahol szintén újrahasznosított anyagból dolgozhatnak a gyerekek, a kreatív műhelyen túl pedig öko-játékokon keresztül is tanulhatnak a környezetvédelem fontosságáról.

A környezetünkre való odafigyelés szerves része az állatok védelme is, és bár húsvét nem telhet el húsvéti nyuszi nélkül, a meggondolatlan nyúlvásárlás súlyos következményekkel jár az állatokra nézve. Erre hívja fel a figyelmet a Campona Nyuszi Nevelőotthon, és kínál kitűnő alternatívát tiszteletbeli örökbefogadás formájában. A látogatók megcsodálhatják az apró cukiságokat, a gyerekek pedig egy általuk kiválasztott nyuszi vagy csibe “szülei” is lehetnek.

„A Campona elkötelezett a környezetvédelem és a környezettudatosságra való nevelés iránt, és ebben a szellemben alakítottuk ki húsvéti programjainkat is. Ezeken keresztül szeretnénk megmutatni, hogy minimális odafigyeléssel is sokat tehetünk környezetünk megóvásáért. A tojástartógyűjtők kihelyezésével például egyrészt tehermentesítjük a környéket a húsvéti időszakban egyébként felhalmozódó tojástartók jelentette szeméttöbblettől, miközben konkrét példákat mutatunk a látogatóknak a lehetséges újrahasznosítási módokról - magyarázta Voith Kinga, a Campona marketing igazgatója. - A programok kialakításánál azonban figyeltünk arra is, hogy mindezzel együtt valódi ünnepi hangulatot és kellemes időtöltést tudjunk biztosítani a látogatók számára.”

A könnyed hangulatot biztosítja többek között a Sláger FM, hiszen vasárnap élő közvetítéssel jelentkezik a Camponából. A gyerekprogramokon egyébként elmaradhatatlan arcfestés pedig garantálja, hogy sok jókedvű kis nyuszi szaladgáljon a Campona folyosóin.

 

Részletes program a képre kattintva: 

Óriás ökotojás festés a Camponában