Ugrás a tartalomra

Összefoglaló az áprilisi testületi ülésről

2024. április 26. péntek
Huszonöt napirendi pontban hoztak döntést a képviselők április 25-én.
Összefoglaló az áprilisi testületi ülésről

A jó hangulatú képviselő-testületi ülésen konszenzusos, zömében egyhangú döntések születtek. Két napirendet emelnék ki. A kerületi rendőrkapitányság és a Budafoki Katasztrófavédelmi Őrs 2023. évi beszámolói, melyekből nagyon jó híreket kaphattunk. Budafok-Tétény a főváros egyik legbiztonságosabb, ha nem a legbiztonságosabb kerülete” – fogalmazott Karsay Ferenc polgármester a csütörtöki testületi ülés után.

Egyhangú döntéssel fogadta el a testület Dankóné Hegedűs Jolán alpolgármester javaslatát a támogatott lakbérjogosultsági feltételek bővítésére, s Karsay Ferenc polgármesterét a Dél-budai Egészségügyi Szolgálat alapító okiratának módosítására, valamint a Klauzál Gábor Budafok-tétényi Művelődési Központ alapító okiratának és szervezeti és működési szabályzatának módosítására.

Karsay Ferencnek a településkép és az esélyegyenlőség védelmére fogalmazott, 2024. évi választásokkal kapcsolatos előterjesztését is egyhangú döntéssel szavazták meg a képviselők.

Elfogadták az egyes sportegyesületekkel kötött feladatellátási megállapodásokban foglaltak teljesülésének beszámolóit, valamint a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal megkötött, önkormányzati bérlakásokra bérlőkijelölési jogot alapító megállapodás meghosszabbítását.

Szintén egyhangú döntés hagyta jóvá Dankóné Hegedűs Jolán alpolgármesternek egy tankerületi fenntartású köznevelési intézmény átszervezésével kapcsolatos vélemény kialakítására vonatkozó előterjesztését.

Pozitív döntést hoztak az önkormányzat gazdasági társaságainak 2023. évben lefolytatott közbeszerzési eljárásairól és azok eredményéről szóló beszámoló elfogadásáról, amelynek előterjesztői dr. Kiss Norbert, Hollerung Gábor és Lőrincz István Gergely voltak. Az intézmények 2023. évi beszámolóit és a 2024. évi üzleti terveit is egyhangú szavazat követte.

Konszenzus volt a Közrendvédelmi Alapítvány tavalyi helyi működésével kapcsolatban is. Éppen úgy, ahogy a Budapest Főváros Önkormányzata vagyonkezelésébe került önkormányzati tulajdonú ingatlanok tulajdonosi ellenőrzése elvégzésének beszámolóját is egyöntetűen fogadták el.

Intézményvezetőket is választott a képviselő-testület: az Egyesített Bölcsőde, az Intézmények Gazdasági Irodája és az Egyesített Óvoda élére.

Az eseményen köszönetet mondtak Fedor Zsolt Illésnek azért az önzetlen és hősies tettéért, amellyel megmentette egy hölgy életét. Megköszönték a sikeresen végrehajtott lomtalanításban nyújtott közreműködést a hulladékbegyűjtést végző MOHU BUDAPEST Zrt. részéről: Varga Csaba hulladékgyűjtési és -szállítási főigazgatónak, az utótakarítást elvégző BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. részéről: Tringer Ágoston PR- és kommunikációs igazgatónak, valamint Farkas Balázsnak, az FKF XXII. kerületi szolgáltatási csoportvezetőjének, továbbá a kerületi és készenléti rendőrség, a polgárőrség és közterület-felügyelet munkatársainak.

Április hónap művésze: Nagy János zeneszerző, zongoraművész. Április hónap ifjú művésze Tóth Eszter Daphasiri ifjú képzőművész.

A további részletek elérhetők az önkormányzat online képviselői rendszerében: 

https://kr.budafokteteny.hu/

Fotók: Horváth Tamás