Ugrás a tartalomra

Ötmilliós támogatás a nemzetiségeknek

2016. február 19. péntek
Budafok-Tétény képviselő-testülete köszöntötte Maró Richárdot miniszteri elismerése alkalmából
Ötmilliós támogatás a nemzetiségeknek

Testületi ülést tartottak február 4-én a Városházán. Az önkormányzat vezetése gratulált Maró Richárdnak, a kerületi kormányhivatal vezetőjének, aki miniszteri elismerést kapott kiemelkedő munkájáért. Maró Richárd három éve vezeti a budafok-tétényi hivatalt. A 2015. évi integrációs feladatok végrehajtása során is kiemelkedő teljesítményt nyújtott, mind szakmai hozzáállása, mind vezetői magatartása példaértékű – hangzott el az ülésen.

A köszöntés után a képviselők döntöttek arról, hogy a Rózsakerti Demjén István Református Általános Iskolát is támogatják abban, hogy diákjai a Határtalanul program keretében határon túli, magyarlakta területekre látogassanak.

Több önkormányzat is kinyilvánította már véleményét az Európai Unió által meghatározott kötelező betelepítési kvóta ügyében. A XXII. kerületi képviselők döntő többsége határozott arról: kéri a kormányt, ne engedjen az uniónak, hogy kötelező érvénnyel migránsokat telepítsenek Magyarországra. (A DK képviselője a határozatról szóló szavazásról kivonult, az MSZP-s képviselő nem szavazott, az LMP-s képviselő pedig nemmel voksolt.)

A testület megszavazta, hogy az önkormányzat ötmillió forinttal támogatja a kerületi nemzetiségi önkormányzatokat. A képviselők döntése alapján a Budafok-tétényi Család- és Gyermekjóléti Központ intézményvezetője újra dr. Daróczi Csilla lett, a kinevezése öt évre szól. (Viszkocsil Dóra)