Ugrás a tartalomra

Ötszáz facsemetét osztanak szét ingyenesen a XXII. kerületben

2021. október 06. szerda
Gyümölcsfákra és díszfákra lehet regisztrálni
Ötszáz facsemetét osztanak szét ingyenesen a XXII. kerületben

Október 16-án facsemeteosztást tart Budafok-Tétényben a 10 millió Fa Alapítvány: ötszáz fát adnak ingyenesen a helyi lakosoknak.

Aki szeretne a fából, annak előzetesen regisztrálnia kell ezen a felületen: https://10milliofa-xxiikerulet.hu/faosztas/.

A regisztráció 2021. október 6-án 16 órakor indult.

Százhúsz tűzvörös juhar, száz virágos kőris, száz szomolyai cseresznye, száz Bosc Kobak körte és 80 törökmogyoró vár gazdára a 22. kerületben.

A facsemeteosztásra 2021. október 16-án, szombaton kerül sor a Nagytétényi úti bevásárlóközpont parkolójában. Egy kerületi címre egy fa igényelhető, a rendelést ezen az online felületen szükséges leadni: https://10milliofa-xxiikerulet.hu/faosztas/.

Az 1 és 2,5 méter közötti facsemeték földlabdában, illetve konténerben vannak, kocsiban (lehajtott üléssel) vagy buszon (pl. egy nagy raffia szatyorban) szállíthatók. A 10 millió Fa Alapítvány minden facsemete mellé egy faültetési kisokost ad ajándékba a szakszerű ültetés elősegítésére.

A fákat az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyháza adományozza Budafok-Tétény lakosainak, együttműködésben a 10 millió Fa Alapítvány helyi szervezetével.