Ugrás a tartalomra

Pályázat a Cziffra György Fesztivál díjaira

2021. május 07. péntek
A Balázs János által alapított díj segítséget nyújt a a pályájuk elején álló tehetségeknek
Pályázat a Cziffra György Fesztivál díjaira

Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész és művészeti vezető kezdeményezése nyomán hagyományteremtő szándékkal alapította meg a Cziffra György Fesztivál díjait 2017-ben azzal a céllal, hogy a pályájuk elején álló tehetségeket, valamint a legnagyobb kulturális értékeket felmutató emberi teljesítményeket elismerje mind erkölcsileg, mind pedig anyagi hozzájárulással. Pályázni május 14-ig lehet, várják Budafok-Tétényi ifjú művészek jelentkezését is.

Pályázat a Cziffra György Fesztivál díjaira„Nem olyan, mint a többi régi város. Senlis több annál. Senlis Franciaország bölcsője. És azt hiszem, legöregebb temploma, a régi királyi Saint Frambourg-kápolna igazi remekmű, ám léte veszélyben forog. Valaha királyi birtok volt, az első Capetingek felségterülete. Ma az összeomlás határán áll. Mióta kifosztották a nagy francia forradalom alatt, volt már az Ész temploma, kovácsműhely, takarmánybolt, lóistálló, tűzoltóság és most… fizetőparkoló! Mégis, Istenem, mennyire szép lehetett! Ha sikerülne feltámasztani…” Cziffra György itt hozta létre alapítványát, ahol a fiatal tehetségeket támogatta. S a templomot sikerült feltámasztania a világhírű magyar zongoraművésznek. Itthon is jól működik évek óta a nevével fémjelzett fiatal zenészek támogatási rendszere.

A Tehetség díj évente két zeneművésznek ítélhető oda, 32 éves korig, kimagasló egyéni teljesítményért, a díj személyenként bruttó 1 000 000 Ft pénzjutalommal és emlékplakettel jár.

Az Életműdíj évente szintén két személynek ítélhető oda, kormegkötés nélkül. A díjakat zeneművész, pedagógus vagy kulturális szervező, szakember érdemelheti ki. Az Életműdíj személyenként bruttó 500 000 Ft.

A jelentkezés határideje május14., a további feltételekről a cziffrafesztival.hu-n olvashatnak.

A Cziffra Fesztivál eddigi díjazottjai között a Tehetség díj kategóriában például a kerületünkhöz kötődő Szabó Marcell zongoraművész neve is megtalálható. Érdemes tehát pályázni a budafoki-tétényi tehetségeknek.

(temesi)