Ugrás a tartalomra

Pályázati hirdetmény

2020. július 08. szerda
Budafok-Tétény önkormányzata nyilvános hasznosítási pályázatra hirdeti meg a Hárosi Duna-parton található, összesen 3,8 ha nagyságú, kivett beépítetlen terület megnevezésű ingatlanok hasznosítását.
Pályázati hirdetmény

Budafok-Tétény Budapest XXII. kerület Önkormányzata nyilvános hasznosítási pályázatra hirdeti meg a tulajdonát képező Budapest XXII. kerület 232044/5 és 232040/5 helyrajzi számú, természetben a Budapest XXII. kerületben, a Hárosi Duna-parton található, összesen 3,8 ha nagyságú, kivett beépítetlen terület megnevezésű ingatlanok hasznosítását.

Letölthető verzió: Pályázati Hirdetmény

A pályázat fontosabb információi:

A pályáztatás célja: az ingatlanok bérbeadásával a terület fejlesztése, kihasználva adottságait, fekvését, figyelembe véve a korábbi hasznosítást, továbbá a kerület turisztikai értékének növelése, a lakosság sport-, vízisport-, és szabadidős tevékenységének előmozdítása, csónakleeresztési és -tárolási lehetőségek kialakítása és biztosítása a kerületi lakosság számára, bekapcsolódva a Duna-part fejlesztésébe.

A tervezett funkciókat úgy kell meghatározni, hogy azok elősegítsék a területre vonatkozó szabályozási tervekben rögzített közcélú hasznosítást, és megfeleljenek a közparkokkal szemben támasztott szakmai követelményeknek. A közcélú hasznosítás előírásainak megfelelően közhasználat elől elzárt terület kizárólag a vízfolyás felőli övezethatártól számított 20,0 méteres távolságon kívül alakítható ki. Az elzárt terület összesen nem lehet nagyobb, mint 3000 m2.

A tervezett fejlesztésnél figyelembe kell venni, hogy a Hárosi-öbölben horgászegyesületek működnek.

Az Önkormányzat, mint Ajánlatkérő, elsődleges célja a bérbeadásra kínált területen kishajók számára kikötő létesítése, a funkcióhoz kapcsolódó létesítményekkel együtt. Az elsődleges funkció kialakításához elengedhetetlen a folyómeder kishajók kikötésére alkalmassá tétele mederkotrással, melyet a területre létrejövő bérleti időszak során időszakosan meg kell ismételni a funkció és az öböl ökológiai egyensúlyának fenntartása érdekében.

Pályázati hirdetmény