Ugrás a tartalomra

Pásztorok a Klauzál-házban

2016. január 07. csütörtök
Zenés mesejátékkal mutatták be Jézus születésének történetét Budatétényben
Pásztorok a Klauzál-házban

Jézus születését, az első karácsonyi éjszakát varázsolta a gyerekek elé zenés mesejátékával a Turay Ida Színház társulata a Klauzál-ház színpadán, a harmadik adventi hétvége szombatján.

A gyerekzsivajtól hangos Bujtor István terem közönsége már akkor elcsendesedett, amikor az első karácsonyi dallam felcsendült a hangszóróból, és az áhítatos csend egészen addig kitartott, amíg a színészek az előadás végén meg nem hajoltak. A színészi játék igényes, a jelmezek és a díszlet pedig látványos volt, ahogy azt már a Turay Ida Színház társulatától megszokhattuk.

A Betlehem csillaga címmel bemutatott darab Jézus születési helyén játszódik, ahová József és Mária fáradságos és hosszú út után érkezik meg Augustus császár parancsára. Éjszakára egy üres istállóban találnak menedéket, itt születik meg Isten fia, Jézus. A kisded érkezését fényes csillag hirdeti, melyet látva a pásztorok szerény ajándékaikkal, a három napkeleti bölcs, Gáspár, Menyhért és Boldizsár pedig arannyal, tömjénnel és mirhával indul az újszülött köszöntésére.

A színészek kedves bájjal adták elő a betlehemi történetet, melyben különösen nagy sikert aratott az Úr angyala, Rárósi Anita. Az ünnepi hangulat megteremtését szolgálták a jelenetekhez jól megválasztott karácsonyi dalok is.

A ma már szinte mindennapos interaktív gyerekelőadásoktól eltérően a Turay Ida Színház társulata csak a vastaps után vonta be műsorába a gyerekeket. A mindenki által jól ismert dalok, a Pásztorok, pásztorok, a Mennyből az angyal és a Kiskarácsony közös éneklését követően a színészek kérésére a nézők csendben, lábujjhegyen és integetve távoztak a színházteremből.

Markó Mónika, a művelődési ház gyermekprogramokért felelős referense további szórakozást is szervezett erre a délelőttre. Az aulában mézeskalács-készítés és -kóstoló várta az ifjú közönséget, közben a Mészáros Csaba teremben a karácsonyi hangulattól kissé eltérő, de közkedvelt kisállat-kiállításon a gyerekek csincsillát, csivavát, sőt a bátrabbak pitont is simogathattak. (Tamás Angéla)