Ugrás a tartalomra

Pedagógus nap a Klauzál Házban

2016. június 03. péntek
Egy-egy rózsaszállal és színvonalas kulturális programmal köszöntötték az önkormányzat vezetői a kerület pedagógusait
Pedagógus nap a Klauzál Házban

"A tanév végeztével megköszönöm a kerületben működő valamennyi köznevelési intézmény munkatársának, gyermekeink érdekében végzett áldozatos munkáját, helytállását." - mondta köszöntőjében Karsay Ferenc polgármester. Majd így folytatta: "kívánom, hogy a legdrágább kincsünk, az egészség, s a család, mint társ legyen támogatója minden kedves nyugdíjas pedagógus kollégának, valamint a jelenleg még aktívan dolgozó munkatársunknak. A közös ünnep kellemes érzése remélem majd tovább él a hétköznapokban, amely erősíti összetartozásunkat. Ezért is tartjuk meg minden évben hagyományszerűen a pedagógus napot."

Pedagógus nap a Klauzál Házban

Mindannyian tudjuk, hogy a nevelő-oktató munka szépségét az a kapcsolat adja, amely e folyamat közben keletkezik - hangsúlyozta a városvezető.  Hozzátette, ma olyan munkatársakat is köszönthetünk, akik egyre szűkülő időkeretekben voltak türelmes óvónénik, tanítók, tanárok, figyelmes meghallgatók, tapintatos terelgetők. Önkormányzatunk az idei évben is díjakkal jutalmazta a lelkiismeretes munkát végző pedagógusokat, őket egyenként szólította a színpadra a polgármester.

"Mihalik Sándor díjat" az év pedagógusa címet kapott:

  • Isó Jolán a Rózsakerti Demjén István Református Általános Iskola testnevelés-földrajz és német szakos tanára
  • Luteránné Kollár Adrien a Budatétényi Kozmutza Flóra Általános Iskola, Speciális Szakiskola és EGYMI gyógypedagógusa
  • Szabóné Moncz Éva a Kempelen Farkas Gimnázium magyar nyelv és irodalom és történelem szakos tanára
  • Orbánné Pataki Éva a Budafok-Tétényi Baross Gábor Általános Iskola magyar nyelv és irodalom - ének szakos tanára

"Tóth József díj" tulajdonosa:

  • Brauner Gusztávné az Egyesített Óvoda vezető-helyettese
  • Tamaskáné Fekete Erika a Hugonnai Vilma Általános Iskola intézményvezetője
  • "Sport 22" díjazott:
  • Almási-Gál Beatrix a Budafoki Kossuth Lajos Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola testnevelője

"Kultúra 22" díjat kapott:

  • Sisak András a Budai Nagy Antal Gimnázium nyugalmazott ének-zene tanára
  • "Környezetvédelemért" díj tulajdonosa:
  • Nógrádiné Tokai Marietta a Gádor Általános Iskola tanítója

Az ünnepségen elhangzott, hogy a bölcsődében dolgozó főiskolai végzettségű kisgyermeknevelőkre 2016. január elsejétől a vonatkozó jogszabály kiterjesztette a pedagógus életpálya modellt. Ezért a Klauzál Házbéli ünnepségen köszönthették Csepeliné Faragó-Tóth Gabriellát, az Egyesített Bölcsőde intézményvezetőjét, aki a Magyar Bölcsődék Egyesülete elnökétől "Akócsi Ágnes-díj" életműdíjat vehetett át. Azok a bölcsődei területen dolgozó szakemberek kaphatnak "Akócsi Ágnes-díjat", akik kimagasló teljesítményt nyújtanak, munkájuk eredménye az országos bölcsődei hálózat szakmai fejlődésére is kihat.

Elhangzott, hogy Hegyiné Bóné Katalin az Egyesített Óvoda Varázskastély Tagóvodája óvodapedagógusa jövő héten a Pesti Vigadóban "Brunszvik Teréz-díjat" vesz át Balog Zoltántól az emberi erőforrások miniszterétől. A "Brunszvik Teréz-díjat" a kiemelkedő óvodapedagógiai munkáért, valamint az óvodapedagógus képzésben kiemelkedő munkát végző oktatók elismerésére adományozza a miniszter.

Örömmel tájékoztatom Önöket, mondta Karsay Ferenc polgármester, hogy Szabóné Máthé Éva a Gádor Általános Iskola tanítója, valamint Arató László a Budafok-Tétényi Nádasdy Kálmán Alapfokú Művészeti Iskola és Általános Iskola intézményvezetője jövő héten veszi át a Fővárosi Önkormányzatban a Bárczy István Díjat, amelyet azok a pedagógusok kaphatnak, akik hosszú éveken át kiemelkedő teljesítményükkel hozzájárultak a jövő generációjának neveléséhez, oktatásához, képzéséhez, és ezáltal a főváros fejlődéséhez." Arató László ezen kívül Apáczai Csere János-díjat vesz át Balog Zoltán miniszter úrtól. Belej Ferenc a Budafok-Tétényi Nádasdy Kálmán Alapfokú Művészeti Iskola és Általános Iskola csellótanára Németh László díjat, valamint Pedagógus Szolgálati Emlékérmet vesz át Pedagógus Nap alkalmából az Emberi Erőforrások Miniszterétől. Pedagógus Szolgálati Emlékérmet vesz át Balog Zoltán miniszter úrtól Belej Ferencné fuvolatanár, Tóth Béla kürttanár, Balogh Zsuzsanna az Egyesített Óvoda Rózsakert Tagóvodája óvodapedagógusa, Kovács Lászlóné a Szivárvány Tagóvoda óvodapedagógusa.

Végül, a polgármester bejelentette, hogy Gajdosné Szabó Márta a Kempelen Farkas Gimnázium biológia-kémia szakos tanára "Európa Természettudományos Tanára 2015."- díjban részesült Londonban.

A Klauzál Házbeli ünnepségen többek között részt vett még Szabolcs Attila országgyűlési képviselő, Németh Zoltán alpolgármester és Tóth Jánost a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ XXII. Tankerületének igazgatója is.

A kulturális programban felléptek a Halacska Református Óvoda óvodásai, a Csilingelő Gyermekkórus, Beer Ágnes vezényletével. Zongorán közreműködött: Batke Márta, hegedűn Sütő Rita 2. osztályos tanuló, valamint Ritzl Zsófia 4. osztályos tanuló. Végezetül a Kis-Nádasdy csoport műsorát, a Nádasdy Kálmán Művészeti Iskola Néptánc tanszakának második legidősebb tánccsoportjának előadását tekinthették meg a meghívott kerületi pedagógus vendégek.