Hírek

Példamutató önkormányzat vagyunk
Egy frissen közölt kutatás szerint a magyar önkormányzatok 70%-a nem tart be minden előírást az adatok nyilvánosságát illetően. Budafok-Tétény Önkormányzata - az objektív felmérés szerint - a törvénytisztelő települések 30%-nyi csoportjába tartozik, ott is a legjobbak közé.
2016-07-22

A Budapesti Korrupciókutató Központ, azaz a CRCB közvéleménykutatói 368 magyar várost és önkormányzatot vizsgáltak meg. A kutatás tavalyi adatok alapján, két összetettebb mutató figyelembe vételével készült: az egyik a nyitottsági mutató, a másik pedig az úgynevezett törvénytiszteleti mutató. A komplex felmérés alapján kerületünk az előkelő második és harmadik helyen végzett, más településekkel együtt.

Az átláthatóság és elszámoltathatóság mértékének kiértékelésekor, a rangsor felállításánál az volt az egyik meghatározó szempont, hogy az állampolgárok a képviselő-testületi ülés napirendi pontjait, jegyzőkönyvét vagy éppen a közbeszerzésekre vonatkozó információkat időben és teljes körű részletességgel el tudják-e olvasni az adott település honlapján.