Ugrás a tartalomra

Pincejárat augusztus 1-én Budafokon, Budapest Bornegyedében!

2020. július 20. hétfő
A júliusi Pincejárat mind a programkínálatot, mind a látogatószámot tekintve magasra tette a lécet. A szervezők azonban nem kisebb feladatra vállalkoztak, mint hogy augusztus 1-én ezt is túlszárnyalják.
Pincejárat augusztus 1-én Budafokon, Budapest Bornegyedében!

Aki lemaradt a Törley új nyári pezsgőlimonádéjáról, a Limózáról, annak ismét itt a remek alkalom, hogy ezt bepótolja, nem is akármilyen program kíséretében.

Az árkádos udvar színpadán, 18 órától a Swing á la Django, 20 órától a Myrtill és a Swinguistique zenél. A két koncert mellett a mindössze 1500 Ft-os belépővel, megtekinthetik a Törley Pezsgőmanufaktúra Múzeumát (tárlatvezetés nélkül), az előre meghirdetett időpontokban betekintést nyerhetnek a pezsgőkészítési technológiák rejtelmeit bemutató pincesétán, megkóstolhatnak a Törley Pezsgőpincészet által kínált egy pohár pezsgőt (Törley Excellence Chardonnay vagy Sárgamuskotály). Mi több, az udvaron megnézhetik Molnár Zoltán különleges  fotó installációit is.

A hűsítő italok mellé igazi sajtkülönlegességeket kóstolhatnak a Kastélyosdombói sajtműhely kínálatából és a ‘slow-food’ legjava is megjelenik Majecsko konyhájából.

Akik viszont Budafokon palackozott minőségi borválogatást kóstolnák végig egy hamisítatlan szmókerekből és hamburgerekből álló menüsorral, azoknak a Hajó utcai DP BBQ és Bitai Gergely sommelier garantálja, hogy nem fognak csalódni. Ráadásul 2000 Ft-ért még egy borkóstolón is részt vehetnek az érdeklődők a dunafoki szabadidőparkban.

Egy pohár borral, harmonikaszóval és vezetett tárlatvezetéssel várja a Barlanglakás Emlékmúzeum azokat, akik még soha nem jártak egy teljesen berendezett igazi “kőházban”.

Pár utcányira a barlanglakástól, a Várszegi Pincészet kertjében, különleges hangulatú borkóstolón találkozhat a Dél-Balatoni Borvidék ízeivel, valamint a finom borok mellé látványkonyhában készült ízletes falatokat is fogyaszthat.

Igazán gazdag programmal készül a Záborszky Pince - Borváros is. Jó idő esetén a Mesterségek Múzeuma és a Borutca megtekintése után bepillantást nyerhetünk az egykori Pestiskápolnába és megcsodálhatunk egy 120 éves gőzmozdonyt is. Az 1500 Ft-os ár 2 pohár Záborszky bort is tartalmaz. (10 fő feletti társaságokat előzetes bejelentkezés szerint ettől eltérő időpontban is fogadnak, regisztráció: 06-309-332-330 vagy hilda.achim@palacecatering.hu)

A Nagytétényi úton átkelve, a Vasmacska Terasz Étteremben egy finom estebéd vagy vacsora várja azokat, akik a Duna-parton, finom sült halat vagy más finomságot fogyasztanának, élvezve a nyári ízeket és hangulatot. Ne feledjék, hogy Pincejárat jelszóval 10% kedvezmény és egy ajándék pohár bor jár mindenkinek!

A hatalmas érdeklődésre való tekintettel, immár második alkalommal tartja meg a Sauska Pincészet Pre-Opening Pincetúráját, 15 és 17 órakor. Érdemes időben regisztrálni a budapest@sauska.hu oldalon, mert az 1500 Ft-os jegyek, amelyek tartalmazzák a vezetett pincesétát, a welcome pezsgőt és egy további pohár pezsgőt, nagyon gyorsan elkelnek.

A Hermann Ottó Intézet jóvoltából a helyszínek a Városház térről indulva ingyenesen megközelíthetőek egy félóránként közlekedő kisbusszal 14 és 22 óra között. Azonban a férőhelyek limitált számban állnak rendelkezésre, a menetrend a forgalom függvényében változhat. (a menetrendről részletes leírást a http://bornegyed.hu/pincejarat olvashat július 27-től)
 

Hogy valóban sikerül-e felülmúlni a júliusi Pincejáratot, arról győződjenek meg személyesen!

Éljük át együtt a pezsgő borkalandot augusztus 1-én szombaton, Budapest Bornegyedében, Budafokon!

Részletes program: http://bornegyed.hu/programok