Ugrás a tartalomra

Pincejárat és színház

2023. július 17. hétfő
A Nemzeti Színház nevében Rátóti Zoltán vette át a Bornegyed Projekt ajándékát
Pincejárat  és színház

Budapest Bornegyedében a bor és kultúra kézen fogva járnak, elválaszthatatlanok egymástól. Minden hónap első szombatján, a Budafoki Pincejáraton a boros programok mellett a helyszíneken koncertek, helytörténeti séták és a legkülönfélébb kulturális programok várják az érdeklődőket.

Budafok-Tétény önkormányzata célul tűzte ki, hogy kerületünk, hagyományainak és boros múltjának ápolása mellett, fontos zászlóvivője legyen a kultúra támogatásának is. Az idén 21. születésnapját ünneplő új Nemzeti Színház június végén tartotta évadzáró társulati ülését. A Bornegyed Projekt – a színház művészeinek megköszönve egész éves munkájukat – ajándékot adott át Rátóti Zoltán színművésznek és stratégiai igazgatónak. Reméljük, hogy a Közösségi Pince ajándékutalványa, a borok és a Bornegyed társasjátékok ugyanannyi örömet okoznak majd a társulat tagjainak, mint amennyit ők szereztek nekünk az év folyamán csodálatos alakításaikkal!


Sanzonok és pezsgők

Ismét varázslatos kulturális programok és pinceséták részesei lehettek azok, akik meglátogatták Budafokot július első szombatján. A Budafoki Pincejáraton ezúttal a Törley Pezsgőmanufaktúra kertjében voltak a legtöbben, ahol a vezetett pincesétát követően Kárász Eszter énekelt francia sanzonokat, miközben meg lehetett kóstolni a Törley egyik újdonságát, a jégkockával és mentalevelekkel kínált Ice fantázianevű pezsgőt, de természetesen a vendégek iszogathattak a pincészet hagyományos termékeiből is. A kerület több pontján, többek között a Záborszky Pince – Borvárosban, a Promontorium Borlovagrend Pincében, a Közösségi Pincében, a Magdolna Udvarban, a Sauska Pincében, az Ipartestület pincéjében, a BorGiornónál is voltak borkóstolók, és ahogyan azt már megszokhattuk, sokan gyűltek össze a Várszegi Pincészet kertjében is ezen a kellemes nyári estén. Nem maradtak el a népszerű helytörténeti séták sem, amelyek a Magdolna Udvarból indultak, ahol napközben Szinnyai Dóri Duó játszott akusztikus gitáron.


Augusztusban ismét Budafoki Pincejárat 

Ismét indul a Budafoki Pincejárat augusz-tus első szombatján, amelyen nyitott pincék és kulturális programok várják a vendégeket. Programok: Bornegyed.hu.