Ugrás a tartalomra

Pincejárat revolution

2020. június 18. csütörtök
Budafoki Pincejárat július 4-én az újrakezdés jegyében
Pincejárat revolution

Régóta várt pillanat jön el július 4-én Budapest Bornegyedének életében, hiszen végre újra düböröghet a Pincejárat. Nemcsak a látogatók, de a helyszínek is nagyon várták már az újranyitást. Eddig soha nem látott helyszínekkel és soha nem kóstolt ízekkel csalogatják a vendégeket a helyi pincészetek és vendéglátóhelyek.

A Sauska Pincészet Tokaj és Villány után, már Budafokon is megvetette lábát és most egy 45 perces túra keretében mutatja be még nyitás előtti pincéjét és két pezsgőjét. ( A program regisztrációhoz kötött: budapest@sauska.hu)

Ha már a pezsgőnél tartunk, akkor egy másik különleges újdonságot is kipróbálhatunk a Törley Pezsgőmanufaktúra jóvoltából. Ezen napon mutatkozik be a Törley Limóza, egyet fizet-kettőt kap akcióval. A vezetett pinceséta után, a limonádés pezsgőt kortyolgatva a Canarro duót hallgathatjuk az árkádos udvar hűsében.

A “6 bor 6 dal” című jótékonysági esten, a  60 perces program alatt 6 különleges bort kóstolhatnak meg a Sauska pincészet jóvoltából, amihez 6 csodálatos dallal készül Wolf Kati énekesnő. A 30 főben limitált esten, 6 ezer forintos adományjeggyel lehet részt venni, mellyel a vendégek rászoruló gyermekek táboroztatásához járulnak hozzá. (A programon regisztrációhoz kötött. Jelentkezés és információ: Fekete Zsófia fekete.zsofia@segelyszervezet.hu; +36 30 465 71 64)

A vendéglátóhelyek is extra kínálatokkal várják a látogatókat. A Vasmacska Terasz Étterem 10% kedvezménnyel és a Pincejárat Zenei Tehetségkutató különdíjas versenyzőivel: Oláh Vilmos - Castagno Claudia duó előadásával készül az újranyitásra.

A dunafoki DP BBQ Bitati Gergely sommelier által összeállított borválogatást kínál a hétvégi barbecue, hamburger és kifejezetten az erre az alkalomra összeállított Pincejárat menüjéhez.

A Várszegi Pincészetben az ínyenc sajtok, házias paraszttálak és felejthetetlen borkínálat mellé Kolta Péter jazz és flamenco gitárjátéka társul.

A Katona Borház is kiemelt ajánlattal nyitja meg a nyári szezont, mindössze 1000 Ft-ért 3 tetszőlegesesen választható pohár bort (1 dl) és egy szelet zsíroskenyeret kínálnak a pinceséta kísérőjeként.

Egyik legnépszerűbb budafoki helyszín, a Barlanglakás Emlékmúzeum is megnyitja újra kapuját, hogy tárlatvezetéssel és Berendi Nándor harmonikajátékával repítsen vissza bennünket a régmúltba.

A Záborszky Kúria területén átadott Borváros nem kevesebbre vállalkozik, mint hogy a maga teljességében mutassa be a bor csodáját: együtt mindazzal a történelmi és kulturális hagyománnyal, amelytől elválaszthatatlan. Az eddigi látogató útvonal jó idő esetén új területek bemutatásával bővül.

Megtekinthetjük az egykori Pestiskápolnát és beszámolnak kültéri fejlesztési elképzeléseikről is.

Látogatást tehetünk a Szállítási Múzeumba, ahol megcsodálhatunk egy 120 éves 377-es gőzmozdonyt . A pincesétát két pohár Záborszky bor felszolgálásával teszik még élvezetesebbé. (Regisztráció: 06-309-332-330 vagy hilda.achim@palacecatering.hu)

A Seybold- Garab Pince kemencében sült csülökkel, pirított burgonyával, házi vegyes salátával, egy pohár borral  és élőzenével várja a regisztrált vendégeket. Erről a helyszínről  indul Garbóci László helytörténész vezetésével 16.00-kor, A mesélő Péter Pál utcai házak című tematikus séta, 3 tétel borral és egy frissen sült pereccel. (regisztrációhoz kötött : +36 70 313-2978 vagy orszagcimer@gmail.com )

Budafoki légópince - HIFA gombabemutatóval, kézműves workshop-pal, babsajtszobrászattal és kézműves termékek árusításával, valamint természetesen az óvóhely vezetett bemutatásával mutatja be a gombák csodálatos világát.

 

Ennyi izgalmas program láttán csak azt kívánjuk, hogy mindenki élje át a pezsgő borkalandot július 4-én Budapest Bornegyedében, Budafokon.

www.bornegyed.hu/pincejarat