Ugrás a tartalomra

Pinceséták júliusban

2022. június 30. csütörtök
A Budafoki Pincejárat újabb idei nyári programjára várja a vendégeket
Pinceséták júliusban

Ismét pincesétákkal, kulturális programokkal várják a vendégeket a pincészetek a Budafoki Pincejárat július 2-i napján.

A Budafoki Pincejárat július 2-i napján már 12 órától pincesétát tehetünk a Záborszky Pince Borvárosban. A csaknem 60 perces pinceséta részvételi díja 1 pohár bor kóstolásával 1900 Ft/fő, 2 pohár bor kóstolásával 2300 Ft/fő. Eközben a Promontorium Borlovagrendi Pincében 15 órakor Bitai Gergely sommelier invitálja az érdeklődőket egy izgalmas borkóstoló programra. A kóstolható lovagrendi borok a következők: Orosz Gyula Etyek-Budai Sárgamuskotály pezsgő, Katona Balatonboglári Mi Újság 2021, Vabrik Etyek-Budai Zöld Veltelini 2020, Várszegi Balatonboglári Cabernet Sauvignon 2016, Lics Szekszárdi Cabernet Franc 2017, Bibok Szekszárdi Öreghegy Melrot 2017.

Borkóstoló és pinceséta lesz ínyencségekkel a Várszegi Pincészetben is 14 órától 22 óráig. A pincesétával egybekötött borkóstoló Várszegi Viktorral (a 45-50 perces program 4 meglepetésbor kóstolását is tartalmazza) ára: 3500 Ft/fő. A kóstolgatás közben Szinnyai Dóri akusztikkoncertjét hallgathatják meg a látogatók. A borbárban és a teraszon a finom borok mellé ízletes, helyben készült különleges ételeket, menüt is fogyaszthatnak.

A Pincejáratba bekapcsolódik a Magdolna Udvar is 15 és 20 óra között. 15 órától tárlatvezetés és múzeumi játék lesz a Helytörténeti Gyűjteményben Gyönki Viktória muzeológussal A tárlatvezetés után időutazásra invitálják a látogatókat: egy 100 évvel ezelőtt élt budafoki nagymama vagy gyermek bőrébe bújva is felfedezhetik a kiállítást, ha kitöltik a játékos karakterlapot. 16 órától Workshop lesz a Művészeti Galériában Sziráki Katalin textiltervező művésszel. 17 órától tárlatvezetés kezdődik Radóczy Mária tűzzománcművész kiállításán, 18 órától pedig az Árpi Show zenekar swingkoncertje hallgatható majd meg az Átriumban. A jegyár: 1000 forint, kerületi lakosoknak, nyugdíjasoknak, diákoknak térítésmentes.

Könnyed nyáresti kikapcsolódásra várják a Pincejárat résztvevőit pezsgőzéssel a Törley Zeneudvarban 17.30 és 21 óra között. Az egyedülállóan hangulatos Törley udvarban a jókedvről az OLIVaKUSZTIK által megszólaltatott hazai és külföldi slágerek, valamint a Törley pezsgők gondoskodnak. A belépődíj 2500 forint/fő, amely tartalmaz 1 darab Törley logós pezsgőspoharat, 1 pohár Törley pezsgőt, valamint a Törley Múzeum megtekintésének lehetőségét. A további fogyasztás esetén a látogatók rendelkezésére áll a Pezsgőbár is. Jegyek a helyszínen vásárolhatók.

(További Pincejárat-programok itt.)