Ugrás a tartalomra

Polgármesteri interjúk: Karc FM, Kossuth- és Inforádió

2016. július 27. szerda
Egy működő kerületben, mint például Budafok-Tétény az országos politikai közélettel ellentétben nem a pártpolitikai villongásokon van a hangsúly
Polgármesteri interjúk: Karc FM, Kossuth- és Inforádió

Erősödött a nemzeti összetartozás, nincs annyi jó megoldás az adott problémára, mint ahány párt van, tehát kénytelenek vagyunk együttműködni – hangzott el a Karc FM Hangoló című műsorának szerdai adásában.  Persze vannak apróbb ellentétek, de ezek nem az emberek valódi problémáikról szólnak, „lehet csinálni műbalhékat, például védhetjük a Ligetet reggeltől estig a nem tudjuk mitől”, de nem ezek a lényegi kérdések – mondta Karsay Ferenc. Ha az egységes nemzet sorskérdései kerülnek terítékre, olyankor szerencsére ma már általában háttérbe szorul a pártpolitika – tette hozzá Budafok-Tétény polgármestere a Karc FM Hangoló című műsorában. A frontvonal mindig az önkormányzatoknál húzódik, ha a világpolitika viharos, akkor azt az önkormányzatok is rögtön megérzik – mondta ezt már a Kossuth Rádió Határok nélkül című műsorában és az Inforadióban kerületünk polgármestere. Olyan aprónak tűnő operatív feladatokat kell azonnal megoldani, amin a központi kormányzat nem is feltétlenül gondolkozik – tette hozzá Karsay Ferenc.

A polgármesteri interjúkra az „Itthon! Avagy hogyan tovább Európa közepén? – Önkormányzatok a világpolitika viharában” címmel tartott pódiumbeszélgetést követően került sor, múlt pénteken a tusványosi szabadegyetemen, amelyen részt vett több Kárpát-medencei települési vezető, köztük a budafok-tétényi, a 16. kerületi és a csepeli polgármester is. A fővárosi önkormányzati vezetők a tusványosi fórumon azt hangsúlyozták, a migrációs válság csak tovább erősítette a magyarság összefogását, kölcsönös, egymást segítő együttműködését. Az előadók szerint ebben alapvető szerepe és feladata van az önkormányzatoknak. Karsay Ferenc 22. kerületi polgármester a Karc Fm-en, a Kossuth- és az Inforádióban elhangzott interjúkban felhívta a figyelmet, hogy Budafok-Tétény mindig élen jár a nemzeti összefogást segítő kezdeményezések terén, így volt ez legutóbb is, amikor másfél évvel ezelőtt elsőként fordult felhívással a hazai önkormányzatokhoz azt kérve, hogy támogassanak egy-egy kárpátaljai magyar települést, az ottani nehéz gazdasági helyzetben ez által segítve az ottani nemzettársainkat.

 

Az interjúk itt hallgathatók meg:
http://karcfm.hu/2016/07/erosodott-nemzeti-osszetartozas/

A Kossuth Rádió interjú itt hallgatható meg. 

Az Infórádiós interjú itt hallgatható meg.