Ugrás a tartalomra

Polgármesteri látogatás a Szakrendelőben működő oltóponton

2021. március 19. péntek
Tegnap délelőtt Karsay Ferenc polgármester a Káldor Adolf Szakrendelőben működő oltóponton tett látogatást. Dr. Kiss Norbert igazgatóval és munkatársaival egyeztetett az első két nap tapasztalatairól.
Polgármesteri látogatás a Szakrendelőben működő oltóponton

Február elején az Országos Operatív Törzs covid-19 elleni védőoltás végrehajtási terv részeként kerületünk szakrendelőjét oltópontként jelölte ki.

2021. március 16-án, 8.00 órától megkezdték a Káldor Adolf Szakrendelőben a koronavírus elleni oltási tevékenységet. Az oltások az intézet I. emeletén két oltóhelyen, munkanapokon 8.00-18.00 óra között ütemezetten zajlanak.

Karsay Ferenc polgármester csütörtökön a helyszínen járt és megtekintette az oltási tevékenységhez kapcsolódó helyiségeket, és eszközöket. A Szakrendelőben kizárólag Pfizer vakcinával oltanak, melyet szigorú előírásoknak megfelelően tárolnak és adnak be a regisztrált személyeknek.

A látogatás során köszönetet mondott az egészségügyi dolgozóknak és az őket segítő adminisztratív munkát végző kollégáknak helytállásukért ebben a mindenki számára nehéz helyzetben.

Dr. Kiss Norbert elmondta, hogy a Szakrendelőben oltásra regisztrálni nincs lehetőség. Az intézetben csak a kerületi háziorvosok és a Kormányhivatal által összeállított, és jóváhagyott napi listán szereplő lakosokat olthatják be. Az országos oltási programra regisztrálni a https://vakcinainfo.gov.hu/ oldalon tudnak. Az első napok zökkenőmentesen zajlottak, nem alakult ki torlódás vagy fennakadás. Az oltásra érkezők is fegyelmezetten, megfelelő távolságot tartva várakoztak. Az igazgató arra kérte a lakosságot, hogy az oltás után minden esetben 30 percig még maradjanak az előtérben, egyrészt megfigyelés céljából, másrészt pedig az oltást igazoló dokumentumot is ezután kapják meg.

Kérjük, hogy minden oltásra érkező lakos készítse elő a TAJ kártyáját, és előzetesen töltsék ki az oltáshoz szükséges Hozzájáruló Nyilatkozatot.

 

 

Fotók: Horváth Tamás