Ugrás a tartalomra

Pompázó virágoskertek

2023. október 19. csütörtök
Öt kategóriában hirdettek győzteseket a Tiszta, virágos kerületért versenyen
Pompázó virágoskertek

Az Ipartestület dísztermében rendezték meg a Tiszta, virágos kerületért díjátadó ünnepségét. A vetélkedésen a civil lakosok, az önkormányzati és egyházi intézmények, vállalatok csakúgy megküzdhetnek ezért az elismerésért, ahogyan a lakótelepek, társasházak kisebb-nagyobb egységei. A bírálóbizottság a pályázatra benyújtott kerületi kerteket, erkélyeket és balkonokat, valamint utcákat és utcarészleteket is díjazza.

– Célunk, hogy szebbé, zöldebbé és virágosabbá váljon Budafok-Tétény, ezért minden évben megrendezzük ezt a versenyt, hogy a kerület lakóit ösztönözzük a tisztább, gondozottabb környezet kialakítására. Lakóhelyünket azonban nemcsak az önök munkája teszi virágossá, hanem az önkormányzat is ezen fáradozik – mondta köszöntőjében Dankóné Hegedűs Jolán alpolgármester. Hozzátette: ezt bizonyítja többek között a Magdolna Udvar előtti „virágoskert”, a Városházát körülölelő virágözön, és a lámpaoszlopokon pompázó muskátlik sokasága is. – Mindent elkövetünk annak érdekében, hogy tiszta, virágos kerületben élhessünk, de a családi házakban vagy lakótelepeken élők munkája nélkül nem érnénk el a célunkat – hangsúlyozta a kerület helyettes vezetője, aki alpolgármester kollégájával, Németh Zoltánnal, valamint a Környezet- és Közrendvédelmi Bizottság elnökével, Kovács Istvánnal adta át a díjakat a nyerteseknek. Idén harminchatan pályáztak, közülük tizenegyen vehették át az elismerő oklevelet és pénzjutalmat szeptember 29-én.

Tamás Angéla


A legjobbak:

Családi ház és környezete kategóriában

Szabó Gábor (1.), Szekeres Tamás (2.) és Nagy Sándorné (3.),

Utca, utcarész, lakótelepek, társasházak kisebb-nagyobb egységei kategóriában

Tarnainé Tóth Irma (1.), Bocskor Lóránd (2.) és Mészáros Gyula (3.),

a Balkonok, erkélyek kategóriában pedig Dér-Jakab Melinda (1.) kertjéhez gratuláltak.

A legszebb természetbarát kerttel

Nagyné Monoki Margit (1.), Makrai-Bözsöny Krisztina (2.) és Patakiné Keller Karolina (3.) büszkélkedhet,

míg Vida Tamást mint először pályázót díjazta a zsűri.

A hetvenhét éves Tarnainé Tóth Irma a saját kertjén kívül a 196 lakásos társasház közös kertjét is szívvel-lélekkel gondozza. A családi ház kategóriában már többször első helyezést elért „kertbarát” a belső udvarban pompázó, különleges színű, hatalmas hortenziabokorra és vörösödő végzetfára a legbüszkébb – tudtuk meg tőle az ünnepségen.