Ugrás a tartalomra

Pontot raboltunk a másodiktól

2020. december 03. csütörtök
Gól nélküli döntetlent játszott a BMTE Kisvárdán
Pontot raboltunk a másodiktól

Meglehet, a gondos előkészítés volt az oka, de tény, hogy ebben a bajnokságban először óvta meg Póser Dániel kapott gól nélkül a kapuját. S ha sikerül „nullára” lehozni egy meccset, akkor egy pont már garantált – így volt ez a labdarúgó NB I 12. fordulójában, amikor 0-0-s döntetlent játszott a BMTE az adott pillanatban a tabella második helyén álló Kisvárdával.

Csapatunk már pénteken elutazott a tizenhatezres szabolcsi kisvárosba, és nem volt fölösleges az előrelátás, mert ilyenkor, november végén már leeshet a hó, és ez akár akadályozhatja is az utazást. (Szombat délután már bizony szállingózott is a hó, ahogy gépkocsinkkal haladtunk az M3-ason kelet felé.)

Az élvonal egyik meglepetéscsapata (az újonc Budafok) látogatott tehát a másikhoz, a második helyen álló 2018-as újonchoz, a Kisvárdához. Révész Attila sportigazgató büszkén kalauzolt végig a 2800 nézőt befogadó, de ezúttal a járvány miatt üresen tátongó Várkerti Stadionban. A pillanatnyi helyezések alapján senki sem gondolná, hogy az élvonal két legalacsonyabb költségvetésű csapata méri össze erejét, ha hinni lehet az egyik bulvárlapban megjelent táblázatnak: a Kisvárda évi 961 millió, a Budafok 900 millió forintból gazdálkodik.

Ehhez képest a szabolcsiak fennállásuk legjobb helyezésével pillanatnyilag másodikok, a BMTE pedig hetedik, ami cseppet sem szégyellnivaló pozíció az újonctól.

„Nézd meg a gyepet, nyoma sincs a hónak, ami reggel óta szállingózik, a közeli termálforrás vizével fűtjük a játékteret. Ahogy lehullik a hópehely, azonnal el is olvad – mutatja büszkén Révész, a klub lelke, aki a következő pillanatban már szívélyesen fogadja Oláh Lórántot, a vendég budafokiak hasonló pozícióban dolgozó kulcsfiguráját. – Tavaly együtt végeztük el Lórival a sportigazgatói tanfolyamot, jó kis évfolyam volt, Hajnal Tomi, a Fradi sportigazgatója is velünk együtt diplomázott. Ez a jövő útja a magyar futballban, fiatal, tanult, világot látott vezetőkre van szükség ahhoz, hogy szervezeti téren is utolérjük az európai élmezőnyt.”

Révész szomorúan jegyzi meg, hogy a koronavírus-járvány érzékenyen érinti a klubot, minden egyes zárt kapus hazai meccsel 6-7 millió forintot bukik a Várda, de egy Fradi elleni mérkőzésen akár tízmilliós bevétellel is lehetne számolni.

Aztán elkezdődik a mérkőzés, amelyen cseppet sem játszik alárendelt szerepet a Budafok, bár tagadhatatlan a soknemzetiségű Kisvárda mezőnyfölénye. De nekünk is akadnak helyzeteink, főleg a csapatkapitány Kovács Dávidnak, a hazaiak próbálkozásait pedig a remek napot kifogó Póser Dániel magabiztosan hárítja. Gól nélküli döntetlen a végeredmény, ennek az egy pontnak örülnünk kell.

– Két vereség után nagyon kellett a pont, sikerült megállítanunk a hanyatlást, bár az az igazság, hogy mi minden mérkőzésünkön győzelemre játszunk – mondta Oláh Lóránt, és igazat kellett adnunk klubunk sportigazgatójának.

(Ch. Gáll András)