Hírek

Pótlóbusz jár a 41-es villamos helyett a Savoya Park és a Kamaraerdei Ifjúsági Park között július 20-án és 21-én
Július 20-án, szombaton és július 21-én, vasárnap a 41-es villamos helyett a Savoya Park és a Kamaraerdei Ifjúsági Park között pótlóbusz viszi az utasokat. Július 22-én, hétfőtől újra mindkét vágányon közlekedik a villamos Rózsavölgy felső és Kelenvölgy-Péterhegy megállóhely között.
2019-07-19

Július 20-án, szombaton és 21-én, vasárnap a 41-es villamos Dél-Budán a 47-es villamos Városház téri végállomásáig közlekedik, a rózsavölgyi és kamaraerdei vonalszakaszt nem érintve, mert a korábbi, egyvágányú közlekedési rendet biztosító ideiglenes kitérő elbontását végzik. A Savoya Park és a Kamaraerdei Ifjúsági Park között pótlóbusz viszi az utasokat, érintve a villamosmegállók közelében található 941-es, 150-es és 187-es buszmegállókat. A pótlóbuszra a Kamaraerdei Ifjúsági Parknál a 187-es busz, a Savoya Parknál pedig a 17-es villamos végállomása mellett lehet felszállni. A villamos és a pótlóbusz között az ajánlott átszállási pont a Leányka utcai lakótelep megállóhely. A belváros felé tartók a Péterhegyi úton közlekedő 150-es, 250-es, illetve a 87-es és a 187-es autóbusszal is utazhatnak.

Kép forrása: https://bkk.hu/2019/07/potlobusz-jar-41-es-villamos-helyett-savoya-park-es-kamaraerdei-ifjusagi-park-kozott-julius-20-es-21-en/

Díjszabási tudnivalók

A 41-es villamos pótlása miatti átszállás nem minősül útmegszakításnak. A 41-es villamosról a 41-es pótlóbuszra vagy a pótlóbuszról villamosra történő átszállásnál az egyszeri utazásra szolgáló jegyek – a vonal- és gyűjtőjegyek, valamint egyszeres átszállójegy – használata esetén nem kell új jegyet kezelni, hanem a már kezelt jeggyel lehet tovább utazni. A kezelt vonal- és gyűjtőjegyeket átszállás után a jegy számháló nélküli végén ismét kezelni kell.

(Budapesti Közlekedési Központ)