Ugrás a tartalomra

Próbaterhelést végeznek a régi Deák Ferenc Duna-híd csepeli ártéri hídján

2020. augusztus 27. csütörtök
A hídon végzett vizsgálatok alapján a híd egyik támaszánál további beavatkozás vált szükségessé, melynek ellenőrzésére augusztus 27-én próbaterhelést végeznek.
Próbaterhelést végeznek a régi Deák Ferenc Duna-híd csepeli ártéri hídján

A Deák Ferenc (Hárosi) Duna-híd 3 szerkezeti egységből áll, a mederhídból, a budai- és a csepeli oldali ártéri hidakból. A hídon végzett átfogó vizsgálatok keretében, a BME Hidak és Szerkezetek Tanszéke által július végén elvégzett próbaterhelés adatai alapján a Csepel-szigeti ártéri híd szerkezetének egyik támaszánál további beavatkozás vált szükségessé, ennek megerősítése a mai nap folyamán elkészül.

A megerősítés ellenőrzésére 2020. augusztus 27-én, a reggeli órákban a szakemberek próbaterhelést végeznek a Csepel-szigeti ártéri híd szerkezetén. A terheléses célvizsgálat eredményei alapján, várhatóan augusztus 28-30. között végezheti el a Magyar Közút NZrt. a mindkét hídon 3-3 forgalmi sávos forgalmi rend kialakítását a 6 sz. főúti csomópont teljes értékű megnyitásával együtt.

A NIF Zrt. folyamatos tájékoztatást ad a híddal kapcsolatos vizsgálatokról és az M0 déli szektor várható forgalmi rendjének változásairól.

Forrás: https://nif.hu/2020/08/probaterhelest-vegeznek-a-regi-deak-ferenc-duna-hid-csepeli-arteri-hidjan/