Ugrás a tartalomra

Programkavalkád a Kerület Napján

2024. május 31. péntek
Számos programmal várja idén is a Budafok-Tétényben élőket és a vendégeinket a Kerület Napja rendezvénysorozat.
Programkavalkád a Kerület Napján

A DunaFok Szabadidőparkban ismét beüzemel a kertmozi, a gyerekek Dargay Attila örökbecsű alkotását, a Lúdas Matyit tekinthetik meg, a felnőtteknek a legendás vízilabdásainkról szóló A Nemzet Aranyai című dokumentumfilmet vetítik majd, miközben este görkoris diszkó is lesz a jégsátorban. Programok zajlanak majd a nagytétényi Kohász-pályán is: reggeltől kispályás utánpótlás focitorna, tíz órától felnőtt amatőr labdarúgótorna lesz. A nevezési díjból a résztvevők a HEROSZ Állatotthont támogatják.

Eközben a Tétény-rét Szabadidőparkban rendezik meg a hagyományos óvodás duatlont, de egész nap játékos programok lesznek ezen a helyszínen. A budafoki Piactér sem marad ki a rendezvényekből, zenés programok után a Madarak zenekarral rendeznek utcabált.

Tovább folytatódik június elsején, szombaton a Budafoki Pincejárat is nyitott pincékkel, borkóstolókkal, kulturális eseményekkel, és a helyi tavaszi művészeti fesztivál programjait is élvezhetik még a kerületiek és az idelátogatók június 2-ig.

Érdekes programnak mutatkozik például a Filmklub a Magdolna Udvarban, ahol a Exhibition on Screen: Vermeer című dokumentumfilmet tekinthetik meg az érdeklődők a világhírű festőzseniről

Kaszás Réka kerületi festőművész részvételével. De lesz mesefesztivál a Klauzál Házban, jubileumi koncert a Lampart Kórussal a Cziffra Színtérben.

Álom és valóság címmel tartanak tárlatvezetéseket a Magdolna Udvar Helytörténeti Gyűjteményét bemutató tárlaton a Pincejárat keretében, és lesz egy különleges koncert is a Klauzál Házban LGT – Táncképek címmel.