Ugrás a tartalomra

Radó Dezső terv: Kerületi zöldterületek újulnak meg

2021. május 14. péntek
A Radó Dezső terv Budapest zöld infrastruktúrájának fejlesztését tűzte ki célul. A terv az uniós fejlesztési ciklushoz igazítva a középtávon megvalósítandó programokat és projekteket listázza, melyek között budafok-tétényi helyszínek is szerepelnek.
Radó Dezső terv: Kerületi zöldterületek újulnak meg

Radó Dezső Terv átfogó céljai vezérelvként szolgálnak a főváros zöldinfrastruktúráját érintő programok és projektek kidolgozása során. Átfogó céljai a következők:

  • egészséges várost segítő zöldinfrastruktúra fenntartása,
  • klímatudatos zöldinfrastruktúra üzemeltetés,
  • biodiverzitás szinten tartását és lehetőség szerinti növelését segítő városi zöldinfrastruktúra fenntartás és fejlesztés,
  • együttműködésen alapuló zöldinfrastruktúra fejlesztés,
  • okos zöldinfrastruktúra szolgáltatások bővítése.

Kiemelt céljuk, hogy 2030-ig az egy főre jutó zöldterületek (parkterületek) mennyiségét a jelenlegi 6 m2-ről, 7 m2-re növeljék. Ez a vállalás 2020. évi lakossági adatokkal számolva összvárosi szinten több mint két Margitszigetnek megfelelő nagyságú új közparkokat jelent.

Részletesen a Radó Dezső Tervről ITT olvashat!

Mondja el a véleményét!

Az alábbi OLDALON találja azokat a zöldterületeket, amelyek tervezését már elkezdte vagy épp előkészíti a Fővárosi Önkormányzat a Radó Dezső Terv keretein belül, többek között a XXII. kerületi helyszíneket, a Tétényi-fennsík és a Háros-sziget (Hunyadi laktanya) rehabilitációjáról szóló projekteket, valamint a Hosszúréti-patak: Tórendszer felülvizsgálatával foglalkozó tanulmány, ami ugyan nem kerületi, de nagymértékben érinti az itt élőket is.

Ismerje meg ezeket a projekteket és értékelje csillagozással őket, tájékozódjon a munka előrehaladásáról, töltse ki az épp futó kérdőíveket, vagy nézze meg a korábbi felmérések eredményeit!

Radó Dezső terv: Kerületi zöldterületek újulnak megRadó Dezső terv: Kerületi zöldterületek újulnak meg