Ugrás a tartalomra

Randevú a Group’n’Swinggel

2015. december 28. hétfő
Év végi nagykoncertet ad a budafoki kötődésű zenekar a Millenárison
Randevú a Group’n’Swinggel

A Budafoki Pezsgő- és Borfesztiválon már felpezsdített bennünket az igen mozgalmas évet záró Group’n’Swing zenekar, amelyre az igazi évzáró koncert december végén vár. A nyáron megjelent Most légy férfi! című albumukat a közönség nagy lelkesedéssel fogadta, ezt a szeretetet köszöni meg a tízéves együttes egy rendhagyó koncerttel a Millenáris Teátrumban.

„Úriemberek” hívták életre a zenekart, legalábbis így írtak magukról a swing és a shuffle nagymesterei, akik egy kis boogie-val spékelik meg műsorukat. A kilenc fiú hat évvel ezelőtt maguk közé fogadott egy „úrinőt” dr. Mihályi Réka személyében, aki énekesként azóta is az egyik frontembere a csapatnak és Budafok nagy szerelmese. Az unokanővére ugyanis orvosként dolgozik a kerületben, és éppen a Törley közelében lakik a családjával, de ide való a sajtómenedzserük, Gönczi Dorka is. Ezért is várják külön nagy szeretettel a budafok-tétényieket a december 27-én este kezdődő nagyszabású év végi koncertjükre. Ezen az elmúlt évek lemezeinek dalai csendülnek fel, miközben a videó-aláfestést és színpadi elemeket is felvonultató produkció a legfrissebb, Most légy férfi! című nagylemez azóta slágerré lett dallamai köré épül. Ezekből november végén, a Fábry-show-ban is ízelítőt hallgathattunk meg.

A számos díjat, fellépést, televíziós megjelenést, valamint jótékonysági koncerteket maga mögött tudó zenekar ebben az évben új vizekre is evezett. Nemcsak kiváló új énekesük, Magyar Bálint megjelenése jelentett mérföldkövet a csapat életében, de a rajongótáborát rendszeresen meglepő gárda a közönségre való egyre gyakoribb kikacsintásával is bizonyította, hogy zenéjük az emberközeliség és a humor révén válik igazán szerethetővé. Nem véletlen a koncert címe sem: Randevú a Group’n’Swinggel. A jövőben ugyanis még több személyes találkozás és párbeszéd formájában lesz jelen a zenekar a rajongóik életében. (temesi)