Ugrás a tartalomra

Református gimnázium alapkövét tették le Budafok-Tétényben

2018. március 19. hétfő
Dél-Buda első református gimnáziumának alapkövét helyezte el Budafok-Tétényben Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere március 14-én.
Református gimnázium alapkövét tették le Budafok-Tétényben

Az ünnepségen részt vett Karsay Ferenc polgármester, aki hatalmas lépésnek nevezte a gimnázium megépítését. Nagy öröm, hogy ennek köszönhetően már nem kell más kerületkbe vinniük a szülőknek gyermekeiket, ha hitüket őrizve akarnak gondoskodni taníttatásukról – mondta. A polgármester elmondta, a Demjén Iskola vezetőinél megfelelő kezekben van a fejlesztés. Ezzel együtt gratulált Nagy Péternek, a Budapest-Budafoki Református Egyházközség lelkipásztorának, aki a Magyar Érdemrend lovagkereszt polgári tagozat kitüntetését vehette át a napokban.

Németh Zsolt országgyűlési képviselő elmondta, a nagy protestáns gimnáziumoknak volt egy olyan jellemzője, ami feltétlenül folytatandó örökség, a tolerancia. A Lónyay Utcai Református Gimnázium diákjainak negyede nem református, az eleve elfogadó légkör, befogadó közösség jellemzi az iskolát.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere elmondta: 2010 óta 471 iskola újult meg 130 milliárd forintból. 2019-ig 398 településen 527 iskola rekonstrukciója zárul le — ez az iskolások ötödét, mintegy 200 ezer tanulót érint.

A Rózsakerti Demjén István Református Általános Iskola a tervek szerint jövő szeptemberben-év végén egészül ki új épületekkel, és mintegy ezer ezer gyermek járhat majd az első dél-budai református gimnáziumba.

Forrás: http://www.kormany.hu/hu/emberi-eroforrasok-miniszteriuma/hirek/epitkezo-kormany-szeretnenk-lenni

Fotó: Kocsis Zoltán