Ugrás a tartalomra

Rejtvényekkel a szellemi frissességért

2020. augusztus 02. vasárnap
Az Ipartestület is segített az önkormányzatnak veszélyhelyzet idején
Rejtvényekkel a szellemi frissességért

A Budafok-Tétény Általános Ipartestület is felajánlotta segítségét az önkormányzatnak a koronavírus-járvány alatti veszélyhelyzetben. Egyrészt használatra kínálta kétszáz négyzetméteres rendezvénytermét a kiszolgálóegységekkel együtt, másrészt négyszáz nyugdíjas segélycsomagjához vásárolt rejtvényújságot, hogy a négy fal között töltött idő alatt segítsen az időseknek szellemi frissességük megőrzésében, magányuk enyhítésében.

Rejtvényekkel a szellemi frissességértJurás László, az Ipartestület elnöke kérdésünkre válaszolva elmondta, hogy civil szervezet lévén szűk a mozgásterük, de a lehetőségükhöz mérten ők is részt akartak venni a segítségnyújtásban. A szigorítások enyhítése után a legfontosabb feladatuknak a magyar gazdaság újraindítását tartják, és mivel a pandémia leginkább a vállalkozókat sújtja, ezért a székházukban működő hitelközvetítő iroda segítségével olyan Széchenyi-kártya-konstrukciókat kínálnak, nulla és 0,1%-os kamatozású hiteleket nyújtanak, amelyek segítenek például a munkahelyek, a munkaerő illetve a likviditás megtartásában.

– Próbáljuk a magyar gazdaság működését elősegíteni, ennek érdekében pedig mindenkit arra buzdítunk, hogy maradjon a saját országán belül, itthon nyaraljon és csak magyar termékeket vásároljon – tette hozzá Jurás László, aki arra is kitért, hogy az Ipartestület székházában rendszeresen helyet biztosítanak az olyan kezdeményezéseknek, mint e hétvégén a melegétel- vagy a július 26-án délelőtt sorra kerülő használtruha-osztás.

Az elnök, aki tizenegy éve vezeti a kerületi vállalkozókat tömörítő Ipartestületet, egyben a rózsavölgyi 1. számú választókerület önkormányzati képviselője is. Ebben a minőségében kifejtette, hogy a lakosságtól összegyűjtött igényeket szeretné megvalósítani, mint pad kihelyezése a villamosmegállóban, esővíz-elvezetés, járdafelújítás és a patak rendezése, valamint a Honfoglalás úton fekvőrendőr létrehozása és kutyapiszokgyűjtők kihelyezése négy-hat helyszínen. Hozzátette, hogy két nagy projekt van folyamatban a saját körzetében, az egyik a biciklipark létesítése az elágazásnál, a másik a BNAG telkén taopénzből építendő tornacsarnok, amely napközben a gimnázium és a Kolonics iskola diákjainak nyújt majd sportolási lehetőséget, az esti órákban pedig kosárlabdaedzéseknek lesz a helyszíne.

(Tamás Angéla)

Rejtvényekkel a szellemi frissességért