Hírek

Remény a reménytelenségben – budatétényi előadások a szíriai keresztényüldözésről
A Hajdúdorogi görögkatolikus érsek, Metropolita, a Magyar Katolikus Püspöki Kar tagja tart ma előadást a Szent Imre Otthonban. A rendezvény másik meghívottja Németh Zsolt, az országgyűlés külügyi bizottsága elnöke, aki Magyarország a kereszténység védelmezője címmel tart előadást.
2017-12-01

A kereszténység ma a világ legüldözöttebb vallása, 215 millió keresztény elszenvedi az üldöztetés valamilyen formáját – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök idén októberben a keresztényüldőzésről rendezett budapesti nemzetközi konferencián.

 

Az orientalista.hu beszámolója szerint a miniszterelnök azt hangsúlyozta: a világnak meg kell ismernie azokat a bűnöket, amelyeket az elmúlt években a keresztények ellen követtek el, és meg kell értenie, hogy napjaink keresztényüldözései globális folyamatokat jeleznek előre. Minderről szó lesz a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Budafok – Tétény csoportja által szervezett december 1-i eseményen a Szent Imre Otthonban. Az este 19.30-tól kezdődő rendezvényen előbb Kocsis Fülöp Hajdúdorogi görögkatolikus érsek, Metropolita, a Magyar Katolikus Püspöki Kar tagja tart előadást Remény a reménytelenségben címmel, amely egyfajta beszámoló az érsek szíriai útjáról. Ezt követi Németh Zsoltnak, az országgyűlés külügyi bizottsága elnökének a Magyarország a kereszténység védelmezője című előadása.

 

A rendezvény kötetlen beszélgetéssel zárul. A szervezők mindenkit szeretettel várnak!

 

Időpont: 2017. december 1. (péntek) 19:30

Helyszín: Szent Imre Otthon (1223 Bp., Kistétényi u. 13/B.)