Ugrás a tartalomra

Rendhagyó Díszpolgár Találkozó

2021. július 09. péntek
Egy év kihagyással idén újra megrendezték a hagyományos Díszpolgár Találkozót, ezúttal a Lics Pincészet pákozdi szőlőbirtokán. Az eseményen köszöntötték a 2020-as és a 2021-es év díszpolgárát, Hollerung Gábort és Bakos Miklóst.
Rendhagyó Díszpolgár Találkozó

Tavaly a koronavírus-járvány miatt a találkozót nem tudták megrendezni, így idén a 17. és 18. Díszpolgár Találkozót együttesen tartották meg Pákozdon.

A hagyományoktól eltérően idén nem a Lics Pincészet budafoki pincéjében, hanem a pákozdi szőlőbirtokán gyűltek össze Budafok-Tétény díszpolgárai és vendégei.

Kerületünknek 29 díszpolgára van, közülük azonban többen sajnos már nem lehetnek közöttünk. A tavaly elhunyt Nagy Péter református lelkészről Németh Géza gondnok és Németh Zsolt, az országgyűlés külügyi bizottságának elnöke emlékezett meg.

Az összegyűlteket dr. Mészáros Péter köszöntötte, a tavalyi év díszpolgárát, Hollerung Gábort Hegedűs Endre, míg a 2021-ben megválasztott Bakos Miklóst Bogó Ágnes, majd Lászlóné Varga Éva méltatta.

A beszédeket követően koccintással köszöntötték egymást a résztvevők, valamint Karsay Ferenc polgármester is gratulált az ünnepelteknek.