Ugrás a tartalomra

Rendhagyó pedagógusnap a budafoki Városházán

2021. június 10. csütörtök
Hétszázharminc 10 ezer forintos ajándékkártyát osztott ki az önkormányzat
Rendhagyó pedagógusnap a budafoki Városházán

Lassan hetven éve minden június első vasárnapján a tanárokat ünnepeljük. Ezen a napon ismeri el a társadalom az óvodapedagógusok, tanítók, nevelők és tanárok munkáját, de manapság inkább csak az óvodákban, iskolákban köszöntik őket a gyerekek rajzokkal, versekkel és virágokkal örömöt szerezve nekik.

Budafok-Tétényben azonban hagyomány, hogy kisvárosunk elöljárói a pedagógusnap alkalmából felkeresik az intézményeket, találkoznak a tantestületek tagjaival és ajándékkártyával kedveskednek az iskolák dolgozóinak. A kerület vezetői tiszteletük jeléül minden évben gálát is tartanak a Városházán vagy a Klauzál Házban, ahol virággal, ünnepi műsorral és vendéglátással készülnek a köznevelési intézmények meghívottjaira számára.

A koronavírus-járvány már második éve más forgatókönyvet írt, így az idén a Városháza Záborszky termében gyülekeztek az intézményvezetők, ahol Karsay Ferenc polgármester és az alpolgármesterek, Dankóné Hegedűs Jolán, Németh Zoltán és Szepesfalvy Anna átadták az igazgatóknak az iskolák dolgozóinak szánt ajándékutalványokat.

A polgármester, miután üdvözölte a jelenlévőket, megköszönte, hogy a pedagógusok a nehézségek ellenére, a több mint egy tanéven keresztül tartó vírushelyzetben online is megpróbálták elérni a gyerekeket, és legjobb képességük szerint ellátták feladatukat.

„Elég realista vagyok ahhoz, hogy tudjam, nem érhetek el minden diákot. De elég optimista vagyok ahhoz, hogy minden reggel rászánjam magam, és megpróbáljam” – idézte Preston Morgan szavait az átlagosnál sokkal nehezebb év kapcsán Karsay Ferenc, aki arra is kitért, hogy bár az iskolák nem tartoznak az önkormányzathoz, mégis sajátjuknak érzik azokat, hiszen mindegyik a kerületben látja el feladatát. Kiemelte: büszkék arra, hogy a gyerekek jól érzik magukat a kerületi intézményekben, a szülők biztonságban tudják gyermekeiket, a pedagógusok pedig felkészítik a diákokat a kihívásokra.

Budafok-Tétény önkormányzata a pedagógusnapra kiosztott, közel hétszázharminc 10 ezer forintos ajándékkártyán felül az érettségiző diákokat és a részt vevő dolgozókat külön is megjutalmazza.

(Tamás Angéla)