Ugrás a tartalomra

Rendkívüli gyermeknevelési támogatás igényelhető

2021. augusztus 03. kedd
Budafok-Tétény önkormányzata települési támogatások nyújtásával a tanévkezdés időszakában is segíti az iskoláskorú gyermekeket nevelő rászoruló családokat.
Rendkívüli gyermeknevelési támogatás igényelhető

Rendkívüli gyermeknevelési támogatás igényelhető a kiskorú gyermek neveléséhez kapcsolódó célból – így különösen iskoláztatásához –, melynek összege gyermekenként 15.000 forint.

Amennyiben egy kerületi középiskolás a rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény alapján az intézményi étkeztetés térítési díjának 50%-os kedvezményére jogosult, Önkormányzatunk a díj további 50%-t fedezi, így ingyenessé téve étkezését, akkor is, ha a gyermek nem kerületi középiskolába jár.

Tanévenként, szakorvos által igazoltan szükséges diétás étkezés költségeihez is állapítunk meg pénzbeli hozzájárulást, ha a gyermek speciális étrendje a közétkeztetés keretén kívül esik, de ott ingyenes vagy kedvezményes étkeztetésre lenne jogosult.

Ezen felül a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult gyermekek esetén a család részére évente kétszer, augusztus és november hónapban pénzbeli támogatás – alkalmanként 6000.- Ft alapösszegű támogatást, a hátrányos, halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek számára alkalmanként 6.500.-Ft emelt összegű támogatást – folyósítunk.

Továbbá minden kerületi általános iskolába lépő, első osztályos gyermeket megajándékozunk tanszerekkel, iskolai használati tárgyakkal.

Rászorultsági alapú támogatásainkról további információ: ITT